i5-2400 overclock ile 6.07 GHz Yapmak

CPU Z programından ekran görüntüsü at. I5 2400 modelinin normal şartlarda OC desteği yok, Base Clock hızlarıyla oynayıp bu kadar yüksek değerlere ulaşmak doğru gelmiyor bana. Cinebench R15 testlerinde bir fark görebildin mi onun sonuçlarını buraya at.

Dostum valla helal olsun daha yükseğiyle ne yapacaksın acaba uçuracak mısın? :D
Kullanmadığım eski sistemim ya, medya için kullanıyordum TV bağlı olarak. Son zamanlarda 4K izlerken takılma donma oluyordu onun için bir OC denedim. Şuan herhangi bir takılma yok. Gittiği yere kadar denerim yanarsa tablete kalırım artık :D
CPU Z programından ekran görüntüsü at. I5 2400 modelinin normal şartlarda OC desteği yok, Base Clock hızlarıyla oynayıp bu kadar yüksek değerlere ulaşmak doğru gelmiyor bana. Cinebench R15 testlerinde bir fark görebildin mi onun sonuçlarını buraya at.
PC sadece medya için kullanıldığından hiçbir şey yüklü değil o yüzden sadece 4K oynatmakla test edebildim. İndiriyorum dediğiniz programı bakalım fark var mı?

Bu doğruysa yer yerinden oynar.

Sosyal'de i7 2600K ile i7 6700K gücüne ulaşan vardı.
Silicon lottery'i kazananlardansın. :)
Bahsi geçen konu bana ait ve 2700K işlemcim. :)
Ayrıca i5-2400'ün çarpan kilidi kapalı olduğundan bu frekanslara ulaşması teoride mümkün değildir. Bus frekansı üzerinden bu kadar yüksek değerlere ulaşman mümkün değil.

Belki bu işlemci bir üretim hatasıdır ? Aynı bir Einstein gibi, yüksek zeka ancak sadece bir hastalık. Aynı işlemci gibi, yüksek overclock desteği ancak sadece bir hata ? :D

Belki bu işlemci bir üretim hatasıdır ? Aynı bir Einstein gibi, yüksek zeka ancak sadece bir hastalık. Aynı işlemci gibi, yüksek overclock desteği ancak sadece bir hata ? :D
Varsayalım ki bu dediğin gerçekleşmiş bir ihtimal. 2. olarakta anakartın çipseti overclock desteklemiyor. :) Hadi anakartta üretim hatası diyelim :D ama gel gelelim i5-2400 6.0 küsür frekansta ayakta kalabilecek bir işlemci değil. Hadi silikonuda efsane çıktı diyelim :D en kötü ihtimalle kullandığı hava soğutması o frekanslara yetersiz kalacaktır. Kısaca tamemen kurgudan ibaret.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı