i5-2400 overclock ile 6.07 GHz Yapmak

Varsayalım ki bu dediğin gerçekleşmiş bir ihtimal. 2. olarakta anakartın çipseti overclock desteklemiyor. Tamemen kurgudan ibaret.
Varsayalım ki bu dediğin gerçekleşmiş bir ihtimal. 2. olarakta anakartın çipseti overclock desteklemiyor. Tamemen kurgudan ibaret.
Anakart da hasta dersem, büyük ihtimal beni dövmek isteyeceksiniz. O yüzden demeyeyim en iyisi.

Anakart da hasta dersem, büyük ihtimal beni dövmek isteyeceksiniz. O yüzden demeyeyim en iyisi.
Varsayalım ki bu dediğin gerçekleşmiş bir ihtimal. 2. olarakta anakartın çipseti overclock desteklemiyor. Hadi anakartta üretim hatası diyelim ama gel gelelim i5-2400 6.0 küsür frekansta ayakta kalabilecek bir işlemci değil. Hadi silikonuda efsane çıktı diyelim en kötü ihtimalle kullandığı hava soğutması o frekanslara yetersiz kalacaktır. Kısaca tamemen kurgudan ibaret.

Benim yedek bilgisayarımda Xeon e5450 var 4 Ghz OC ta windows 3ün üzerinde göstermiyor.

''Görev Yöneticisi'nin'' yanıltması sadece... Gerçek frekans ekranda işaretlediğim yerde görülüyor zaten... Emin olmak için CPU-Z ile stress testine sokup, ''CPU'' sekmesine gelip, ''Core Speed'' alanına bakın...

Anlamanız için kendi işlemcimden bir örnek:

Dostlar bu frekans değeri maalesef gerçek değil. Ufakta olsa bir overclock yapıyor ancak gösterilen değer yanlış. Çeşitli bencnmark programlarında OC ve OC olmadan test ettim. 6 GHz lik bir fark oluşmuyor. Sanırım Windows ile alakalı bir an bende umutlanmıştım

Biliyordum böyle birşey olacağını

Klasik görev yöneticisi yanıltması. Cpu Z programı ile bakabilirsin gerçek değere ki i5 2400ün o değere çıkması imkansız bizim bi arkadaşta da i5 6600K vardı oc yapıp 7ghz ye çıktım deyip görev yöneticisinden atıp dururdu en kötü cinebench test yapıp aldıgın puandan bile anlarsın öyle olmadığını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…