i5 2400 Sistem OC ile FPS düşüşü

Ediz41

Hectopat
Makaleler
2
İşlemcime overclock yaptım daha sonra CS:GO'da test ettim. Ekran kartı kullanımı sürekli %99 işlemci kullanımı %20-%60 arası işlemci de ekran kartı da overclocklu darboğaz olmaması gerek. Sorun nedir sizce?

İşlemci: i5 2400 Stok(3.10-3.40 GHz) OC(3.80 GHz)
GPU: GTX 550 Ti 1 GB GDDR5 192 Bit stok(Core: 900 MHz - Memory: 2052) OC(Core: 1050- Memory: 2400)

Sıcaklıklar OC var iken: GPU maksimum 72°- CPU maksimum 68°

İşlemcime overclock yaptım daha sonra CS:GO'da test ettim. Ekran kartı kullanımı sürekli %99 işlemci kullanımı %20-%60 arası işlemci de ekran kartı da overclocklu darboğaz olmaması gerek. Sorun nedir sizce?

İşlemci: i5 2400 Stok(3.10-3.40 GHz) OC(3.80 GHz)
GPU: GTX 550 Ti 1 GB GDDR5 192 bit stok(Core: 900 MHz - Memory: 2052) OC(Core: 1050- Memory: 2400)

Sıcaklıklar OC var iken: GPU maksimum 72°- CPU maksimum 68°

i5 2400'e nasıl OC yaptınız acaba? K serisi hariç OC pek sağlıklı değil hatta istisnai durumlar hariç yapılamıyor diye biliyorum. Anakartınız Z serisi mi?

Oyun içi değerler nasıl?

Hocam ekran kartının o.csini geri çektim 3.80 GHz de FPS düzeldi. İszce 4.20 GHz'i zorlayayım mi?
i5 2400'e nasıl OC yaptınız acaba? K serisi hariç OC pek sağlıklı değil hatta istisnai durumlar hariç yapılamıyor diye biliyorum. Anakartınız Z serisi mi?
Z68AP-D3 çarpan kilidi ile 3.80 GHz e çıktım blkc yi arttırıp 4.20 GHz e zorlayacağım.

Dostum bir şey yapmanı istiyorum. Overclock yaptığın programı kapat. "Aygıt yöneticisi" ve
"Görüntü bağdaştırıcısı"
bulup "sağ" tıklayın. Devre dışı bırakıp yeniden etkinleştirin. Bakalım sorunun düzelecek mi?
İszce 4.20 GHz'i zorlayayım mi?
Gerek yok. İşlemcin o ekran kartını besleyecek seviyede zaten.

Dostum bir şey yapmanı istiyorum. Overclock yaptığın programı kapat. "Aygıt yöneticisi" ve
"Görüntü bağdaştırıcısı"
bulup "sağ" tıklayın. Devre dışı bırakıp yeniden etkinleştirin. Bakalım sorunun düzelecek mi?

Hocam devre dışı bırak dersem görüntü gitmez mi?
"Görüntü bağdaştırıcısı"

Tamam hocam devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirdim deneyeceğim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı