i5 2400 sistemde ekran bozulması

caganooo

Zeptopat
Daha fazla  
Selam, direkt konuya gireceğim.

Bilgisayarımda herkes gibi normal bir şekilde oyun oynuyorum ve ekran bir anda bozuluyor. Detayı gerekirse oyunun yapısı bozuluyor, farklı renklenmeler meydana geliyor ve değişik ekranlarla karşı karşıya kalıyorum.

Bunun öncesinde HDD kullanıyordum ve görev yöneticisinde hep disk kullanımı yüzde yüz gözüküyordu. Sonrasında sorunun sadece hard diskte olduğunu düşünerekten yeni bir HDD aldım. Hard diski takmamdan altı saat sonrasında tekrar disk kullanımı yüzde yüze çıktı ve hiçbir şekilde inmedi.

Disk kullanımını bilen bilir, tıklayabildiğiniz bir yer yok. Sonrasında bir ihtimal diye düşünüp eski bilgisayarımın hard diskini taktım ve 2 saat sonra aynı problemle karşılaştım.

On ay kadar bilgisayarı kullanmadım, sonrasında bir bilgisayarcıya götürdüm ve SSD kullanmamı söyledi. Kullandık, problem yok. Fakat bu sefer de farklı farklı problemlerle karşı karşıya kaldım. Örneğin Valorant oyununda bir saniye bile duramıyordum, girdiğim gibi direkt atıyordu (üç defa sıfırdan indirdim, aynı problem devam etti.). Bu sefer tekrar götürdük. Ekran kartını değiştirmemi söyledi. GTX 1050 Ti olan ekran kartımı eski ekran kartım olan R7 250 ile değiştirdim. Bu ekran kartında bir problem yoktu, oynanıyordu. Oyunlarda bir problem vermedi. 1 ay sonra tekrar GTX 1050 Ti'yi taktım ve problemler yine devam etti. Değişik değişik oyun hataları, oyun içinde görüntü bozulumu gibi şeyler.

Not, şu anki diskimde (SSD) bir problem gözükmüyor. Sadece benim saptadığım ekran kartı. Bildiği çözümleri yazan krallara şimdiden teşekkürler.

GTX 1050 Ti- R7 250.
i5 2400.
8 GB RAM.
Malum, ekran kartı fiyatları uçuşta. Bu yüzden GTX ekran kartını çöpe atamam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 bence iyi bir işletim sistemi değil sürekli iPhone gibi Update alıp yanlıyor(iyileştirdiği kadar yavaşlattığı da oluyor)
Ekran kartında acaba çipte bir sıkıntı olabilir mi?

2 Hazirana kadar vereceğiniz önerileri dinleyebilir ve uygulayabilirim. En erken bilgisayarcıya götürme fırsatım 2 Haziran.
Bu arada söylemeyi unutmuşum, w7 ve w8 de kullandım. Fark eden bir şey olmadı. Her türlü bir problemle karşılaşıyorum.
Şimdi oyunda her saniye böyle bir problem olmuyor. Sadece sık sık oluyor ve bu da oyunun önemli dakikalarına denk gelebiliyor.
Çipin mantığını açıkçası bilmiyorum. Ama zarar gördüyse direkt açılmaz diye düşünüyorum.
@Silinen üye
Hatam varsa aydınlatın, saygılar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…