i5-2400 Sistemde mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

theholyx

Hectopat
Merhaba, başlıktaki gibi bir türlü neden olduğunu çözemediğim bir hata mevcut. Bu sorun bazen mavi ekran verse de genellikle hata vermek yerine görüntü gidiyor fakat kasa çalışıyor. Hatta görüntü yok fakat arkadan Twitch seslerini duyabiliyorum ama oyundan atmış oluyor. :) böyle saçma bir sorunla karşı kaşıyayım, yardımlarınıza ihtiyacım var.

050523-13625-01.rar

İşlemci: i5-2400
Anakart: Foxconn 2abf H61.
RAM: 2x4 1333 MHz.
SSD: Yeni PNY CS900.
PSU: TT 500W, 12V'dan 300 veriyor.
Ekran kartı: HD 6850.

Windows bellek tanımlama yaptım sorun çıkmadı.
PSU yeter diye düşünüyorum.
SSD zaten yeni.
Sıcaklıklarda bir sorun yok, kontrol ettim.

Oyundaki değerler;

Ekran kartı: 60.
İşlemci: 65.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sağlam bir PSU ile test etsen iyi olur.
Ekran kartını DDU ile sil ve bunu IDM ile indir yükle.
Sorun hala devam ediyorsa ekran kartını emekliye yavaş yavaş ayırman gerekiyor.
Yorumun için teşekkür ederim. Ekran kartının tüm sürümlerini DDU ile kaldırıp denedim fakat bir etkisi olmadı. Ekran kartını değiştirmeyi planlıyorum fakat benim anakartım (h-cupertino2-h61-ua tx) de çoğu kartı okumuyor. Modlu bir bios bulmadan bunun riskini alamıyorum maalesef.

Ek olarak; şu an driver booster ile her şeyi güncelledim aynı sürüm sürücüyü bu daha yeni diye yükledi ve başka birçok şey yükledi 24 saattir bir sorun olmadı. Sorun olursa editleyeceğim tekrar.

Yine ekran gitti fakat arka planda twitch seslerini duyabiliyordum mecbur reset attım. Deli olacağım. :D

Son düzenleme:
Sürücü bulucu önermiyoruz. İlk dediğim şekilde denemen gerek.
Sağlam bir PSU ile dene, sorun devam ederse uygun farklı bir GPU ile test et ve gelişmeleri buradan bildir.
Modlu BIOS tarif edip o riski alamam ben maalesef :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı