İ5 2400 ve GTX 1050Tİ Darboğaz Sorunu

İbrahim26

Megapat
İyi günler, sistem özelliklerim i5 2400, GTX 1050Tİ, 4 GB RAM ( RAM'in yetersiz olduğunu biliyorum fakat anakartımın tek RAM slotu çalışmıyor tek slot 8 GB RAM alacağım ).
Sorunumun videosunun linkini aşağıda paylaştım incelerseniz sevinirim. Ben sorunun işlemci darboğazımı yoksa RAM yetersizliğimi olduğunu anlayamadım. Bir de benim işlemcimde turbo Boost 2.0 teknolojisini desteklediğini ve 3.40 GHz'ye kadar ulaştığını söylüyor. Intel, ama CPU-Z ile stress'e soktuğumda %100 kullanımda 3.19'u geçemiyor. Bir de işlemcimin 65 derecenin üstüne çıkmadığını fark ettim acaba 65 derece sınır derece olup 65 dereceye ulaştığında işlemci kullanımını azaltıp sıcaklığı düşürmeye çalışıyor olabilir mi ve bunun sonucunda ben darboğaz yaşayabilir miyim?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM kullanımı yüksek değil. İşlemciniz darboğaz yapıyor.
4 GB RAM olduğunu görmemişim. Takılmaların sebebi büyük olasılıkla RAM kaynaklı. RAM yükseltmesi sorunu çözecektir.
Öncelikle teşekkür ederim yakın zamanda rami değiştireceğim , sizce ramin neredeyse tamamının kullanılması işlemci performansını stabil olmamasını etkiler mi ?

Öncelikle teşekkür ederim yakın zamanda rami değiştireceğim , sizce ramin neredeyse tamamının kullanılması işlemci performansını stabil olmamasını etkiler mi ?
RAM kullanımının işlemci kullanımına etkisi yoktur ancak performansını etkiler. Çift kanal RAM daha stabil performans sağlar. AC Syndicate oyunu işlemciye yüklenen bir oyun. İşlemci kullanımının yüksek olması normal.

RAM kullanımının işlemci kullanımına etkisi yoktur ancak performansını etkiler. Çift kanal RAM daha stabil performans sağlar. AC Syndicate oyunu işlemciye yüklenen bir oyun. İşlemci kullanımının yüksek olması normal.
Çift kanal maalesef kullanmıyorum ikinci slotum bozuk olduğu için ama yakın zamanda 8GB ram ile deneceğim teşekkürler
Bu gün 8GB tek slot ram aldım ve herhangi bir problem kalmadı gayet stabil çalılışıyorlar sorun ramin yetersizliğiymiş.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı