i5 2410M sistem Kubuntu için yeterli mi?

Melbourne

Hectopat
Günlerdir bir sürü Linux dağıtımı denedim. Şu ana kadar buradan bana önerilen dağıtımlarda dahil bol bol dağıtım denedim. Sadece üşendiğim için Arch Linux denemedim. En çok hoşuma giden dağıtım Kubuntu'ya geçiş yapacağım. Çok yüksek sistem istemeyen oyunlar oynayıp, ara sıra gımp ve Visual Studio kullanacağım. Film ve video da izleyeceğim. Kubuntu ile bunları sistemimde rahatça yapabilir miyim?

İşlemci: Intel Core i5 2410M 2.30 GHz çift çekirdek.
Ekran kartı: Intel HD Graphics 3000.
RAM: 4 GB DDR3.

Sadece bunun içinse görsel bir sistem kullanman gerekmiyor, aksine sade sistemler bunun için daha uygundur.
Galiba siz beni yanlış anladınız ya da ben sizi yanlış anladım. 😅 Kubuntu'yu sadece Phyton için değilde, Visual Studio'yu sadece Phyton öğrenmek için kullanacağım. Phyton için daha hafif bir IDE varsa ona da geçebilirim. İzlediğim derste Visual Studio kullanıldığı için oradan devam etmek istedim. Bunlarla beraber KDE'de sistemi zorlarsa başka dağıtımlara bakarım ama önceliğim Kubuntu şu anlık.

Bunlarla beraber KDE'de sistemi zorlarsa başka dağıtımlara bakarım ama önceliğim Kubuntu şu anlık.

Hafif veya ağır diye yazmadım, bu işler için sade oturumlar daha makul olduğunu düşündüğümü belirtmek istedim. Sonuçta her dağıtımda istediğini yaparsın, senin tercihin en doğru tercihtir.

Günlerdir bir sürü Linux dağıtımı denedim. Şu ana kadar buradan bana önerilen dağıtımlarda dahil bol bol dağıtım denedim. Sadece üşendiğim için Arch Linux denemedim. En çok hoşuma giden dağıtım Kubuntu'ya geçiş yapacağım. Çok yüksek sistem istemeyen oyunlar oynayıp, ara sıra gımp ve Visual Studio kullanacağım. Film ve video da izleyeceğim. Kubuntu ile bunları sistemimde rahatça yapabilir miyim?

İşlemci: Intel Core i5 2410M 2.30 GHz çift çekirdek.
Ekran kartı: Intel HD Graphics 3000.
RAM: 4 GB DDR3.
Yeterli kardeşim ama istediğin performansı alamayabilirsin. Mate desktop tavsiyemdir onunla gayet iyi performans alırsın. Açıkcası yerinde olsam bana en uygun performansı veren masaüstü ortamını veya sadece bir pencere yöneticisi kullanırdım KDE'den çok daha güzel görünebilen pencere yöneticileri var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı