Kubuntu sistem kendi kendine kapanıyor

Sorununuz çözülmez de XFCE masaüstü ortamına sahip bir dağıtım ararsanız Manjaro denemelisiniz bence. Tek sorun dağıtım olmayabiliyor bazen, arch tabanlı bir dağıtım denerseniz belki onda sıkıntı yaşamazsınız. Ek olarak daha sonrasında Arch kullanmaya başlarsanız çok memnun olacağınızı düşünüyorum çünkü düşük donanımlı bilgisayarlarda en iyi dağıtımın Arch olduğunu düşünüyorum. Ek olarak illahaki KDE kullanacağım diyorsanız Manjaronun da offical olarak KDE arayüzlü sürümü bulunmakta.
Linux'a yeniyim, Manjaro'da program yüklemek biraz sıkıntı olabiliyormuş. O yüzden biraz daha kullandıktan sonra düşünüyorum.

Linux'a yeniyim, Manjaro'da program yüklemek biraz sıkıntı olabiliyormuş. O yüzden biraz daha kullandıktan sonra düşünüyorum.
Pek farklı değil aslında. Ubuntu/Debian tabanlı dağıtımlarda sudo apt install firefox yazarak kuruyorsan Arch tabanlı dağıtımlarda sudo pacman -S firefox yazıyorsun. Ek olarak Archta hangi pakedi hangi komut ile kuracağını archwiki üzerinden rahatça bulabiliyorken Ubuntu gibi dağıtımlarda sitesine girip komutu öğrenmek gerekiyor. Başka bir yöntemi var mı bilmiyorum, yanlışım varsa düzeltin. Örneğin telegramı indirmek istediğinizde sudo pacman -S telegram yazarak indiremiyorsunuz. sudo pacman -S telegram-desktop yazmanız gerekiyor. Bunun gibi adı farklı olan bir sürü yazılım var ve hepsi tek bir sitede toplanmış bir şekilde sunuluyor. Kullanım zorluğu açısından daha zor olduğunu düşünmüyorum şahsen.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı