i5 2410M Sisteme i7 2640M İşlemci Takma

Volt farklarından falan işlemci veya anakart yanabilir gibi yazılar okudum. Böyle bir volt farkı bu işlemciler arasında var mı? Problem olur mu?
İnternette 2610M diye bir işlemci hakkında bilgi yok, sadece 2610UE var.
O yüzden değerlere bakamıyorum.
Edit:pardon İ5 yerine İ7 lere bakmışım bi dakika bekleyin cevap atacağım.

Takabilirsiniz, bir sorun bulamadım.

Dizüstü bilgisayarınızın işlemcisini değiştirememe olasılığınız çok yüksek. Bunun 2 nedeni var.

1) Şu anki mevcut işlemciniz ve değiştirmek için seçtiğiniz her iki işlemci 2 ayrı soket destekliyor. Bunlardan biri, FCBGA1023 ve PPGA988. Öncelikle, FCBGA1023 lehimli bir sokettir. Çıkarılamaz, değiştirilemez. Yani dizüstü bilgisayarınızın soket yapısı ya FCBGA1023 yada PPGA988. Bunu öğrenmek için, CPU-Z yazılımını kurmalısınız.

2) Intel core i7 2640M işlemciniz birebir aynı soketleri kullanıyor fakat, birde işin BIOS kısmı var. Siz bu işlemciyi sokete taktıktan sonra, sisteminiz açılmayabilir. BIOS'un bunu desteklemesi lazım. Genelde dizüstülere bu konuda pek fazla ağırlık verilmiyor. Daha çok, ekran kartı değişimleri daha yaygın. Zaten, dizüstü bilgisayarınız eski sayılabilir. 2.Nesil işlemci kullanıyor. Bu tarz bilgisayarlarda, değişim sıkıntı yaratabilir yani açılmayabilir. Ancak şansınızı denemekten zarar gelmez. Ancak önce, CPU-Z kurup, soketinizi öğrenmem lazım.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı