i5 2410M sisteme işletim sistemi önerisi

sozdemir

Megapat
Ekte verdiğim PC özelliklerine göre PC'yi kasmayacak donmayacak bir işletim sistemi önerir misiniz? Windows 7, Windows 8 ve Windows 10 artık güncelleme almayacak o yüzden Windows dışı sistemler de olur.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-05-27 at 15.05.30.jpeg
    WhatsApp Image 2025-05-27 at 15.05.30.jpeg
    79,7 KB · Görüntüleme: 30
Windows 11 ISO dosyasını oynayarak TPM, RAM, işlemci kontrolunu devre dışı bırakibilrsin ama oyun vs. oynayacaksan kasma sorunu yaşabilirsin. O yüzden Linux öneririm ve daha önceden hiç Linux deneyimin yoksa hem kullanımı basit hem de hafif olmasından kaynaklı Mint öneririm.

sadece internette gezinme,sosyal medya internette film izleme ve office programı kullanacağım linux mint öneriyorlar ama ben IDM gibi video ve program indirebilen bir sistem görmedim linuxta o yüzden kurmadım.

Bu işlemci çıktığında Windows 7 vardı, bir yıl sonrası Windows 8 çıktı. Windows 10, 11 her türlü ağır gelebilir bu sisteme ama debloat yaparak kullanmanın faydası olabilir. Linux kullanabiliyorsanız kullanın ben biraz yabancısıyım.

Win 10'nun baz versiyonlarının ömrü dolsada LTSC sürümleri hala uzun yıllar güncelleme desteğine sahip. LTSC 2019, 2029'a kadar güncelleme desteği var. loT LTSC 2021 ise 2032.

Bu konudan ISO indirip Rufus ile USB belleğe yazdırıp kurabilirsiniz.
Windows 10 IoT LTSC 2021 x64 kurmanızı öneririm.

Normalde Windows 10 LTSB 2016 x64 önerirdim ama 13 Ekim 2026 'da desteği bitiyor.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı