i5 24250M sistem donuyor ve siyah ekran veriyor

Arimâ

Kilopat
Eski bir laptopum var. i5 2450M işlemcisi 6 GB DDR3 RAM'ı var ama bilgisayar da bir akıcılık mevcut değil. Driverları yüklerken ekran kartı driver yüklenirse bilgisayarı açamıyorum, sürekli hata alıyorum, siyah ekran veriyor. Dell Inspiron 4050 laptop.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ekran kartı Driver'ı yüklendiğinde siyah ekran veriyorsa büyük ihtimal ekran kartı problemi var, ekran kartı çipi yanmış ya da soğuk lehime düşmüş, aynı şekilde ekran kartının VRAM'inde benzer problem olabilir. Aygıt Yöneticisi'nden ya da BIOS'tan devre dışı bırakarak deneyin, eğer bir akıcılık problemi kalmadı ise dediğim gibi sorun harici ekran kartı.

Ekran kartı Driver'ı yüklendiğinde siyah ekran veriyorsa büyük ihtimal ekran kartı problemi var, ekran kartı çipi yanmış ya da soğuk lehime düşmüş, aynı şekilde ekran kartının VRAM'inde benzer problem olabilir. Aygıt Yöneticisi'nden ya da BIOS'tan devre dışı bırakarak deneyin, eğer bir akıcılık problemi kalmadı ise dediğim gibi sorun harici ekran kartı.
Şuanda aygıt yöneticisinde ekran kartı windows tarafından durdurulmuş olarak gözüküyor kendisini devreden çıkardım ama bi fark var gibi gelmedi

Şu anda aygıt yöneticisinde ekran kartı Windows tarafından durdurulmuş olarak gözüküyor kendisini devreden çıkardım ama bir fark var gibi gelmedi.

Windows tarafından devre dışı bırakıldı ise dediğim gibi harici ekran kartında sorun var, sistem bir sorun algılamış ve devre dışı bırakmış. BIOS üzerinden harici ekran kartı devre dışı bırakılabiliyor mu bir bakın, genelde bu durumdaki cihazlarda özellikle kart devre dışı olduğu halde kasma donma sorunu yaratıyorsa ya reballing deniyorlar ya da UMA işlemi ile ekran kartını fiziksel olarak iptal ediyorlar.

Windows tarafından devre dışı bırakıldı ise dediğim gibi harici ekran kartında sorun var, sistem bir sorun algılamış ve devre dışı bırakmış. BIOS üzerinden harici ekran kartı devre dışı bırakılabiliyor mu bir bakın, genelde bu durumdaki cihazlarda özellikle kart devre dışı olduğu halde kasma donma sorunu yaratıyorsa ya reballing deniyorlar ya da UMA işlemi ile ekran kartını fiziksel olarak iptal ediyorlar.
teşekkürler cevapların için biostan kapanıyordu sanki ama biosa şifre koymuştum ve şifresini hatırlamıyorum :/ Ben de onda sorun olduğunu düşünüyorum

Technopat Haberler

Geri
Yukarı