i5 2430M Prime 95 testinde 90 derece oldu

Chev Chelios

Decapat
Daha fazla  
Merhabalar! Laptopuma Prime95 ile stres testi yaptırdım. Ve testin 5. dakikasında işlemci 90 dereceye ulaştı. Sizce bu normal mi yoksa farklı bir işlem yapmam gerekir mi? (Testi yaptırırken büyük FFT seçeneğini seçmiştim.)

Intel Core i5 2430M 2.4GHz X2
4 GB RAM
500 GB HDD

Merhabalar! Laptopuma Prime95 ile stres testi yaptırdım. Ve testin 5. dakikasında işlemci 90 dereceye ulaştı. Sizce bu normal mi yoksa farklı bir işlem yapmam gerekir mi? (Testi yaptırırken büyük FFT seçeneğini seçmiştim.)

Intel Core i5 2430M 2.4GHz X2.
4 GB RAM.
500 GB HDD.

Tabi ki de normal değil ancak 1 senedir i5 2400'ü 99 derece ile kullanıyorum şu anlık sıkıntı yok.

Intel Core i5 2430M 2.4GHz X2.
4 GB RAM.
500 GB HDD.

Prime95 gereksiz yere çok yük yükler diye biliyorum ama işlemci ısısının yine de o dereceyi görmemesi gerek. Laptopun içini iyice temizleyip kaliteli bir termal macun ile işlemcinin termal macununu değiştirin.

Kullanımda çok sıkıntı yaratmadığı için bakım yapmamıştım. Boşta 38-45, Oyunlarda ise 75 derceyi zor geçiyor. Ama boş bir zamanda bakım yapacağım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı