i5-2430M sistem ile Windows 11 kullanmak

RAM
6 GB
SSD veya HDD modeli
HGST HTS541075A9E680
Ekran kartı
Intel HD 3000
Anakart
Bilmiyorum
İşlemci
i5-2430M 2,40 GHz
Merhaba. Birkaç gün önce formatla Windows 11'e geçtim. İyi mi yaptım kötü mü? Şu an da Windows 11 kullanılır mı? Windows 10'a geçmeli miyim?
Sistemim;

1649928143556.png

+ 750 GB HDD.
+ Intel HD 3000.

HDD var diye delirtebilir bazen. Sırf HDD var diye performans almak için 8.1 lazım SSD yaparsanız 11 kullanabilirsiniz fakat sizin seçiminiz.

Merhaba. Birkaç gün önce formatla Windows 11'e geçtim. İyi mi yaptım kötü mü? Şu an da Windows 11 kullanılır mı? Windows 10'a geçmeli miyim?
Sistemim;

Eki Görüntüle 1359725

+ 750 GB HDD.
+ Intel HD 3000.

Anladığım kadarıyla RAM takviyesi yapmışsın. Bu performansı oldukça etkiler. Bir de SSD takıp ona Windows 11 kurarsan laptopun fişek gibi çalışır.

Anladığım kadarıyla RAM takviyesi yapmışsın. Bu performansı oldukça etkiler. Bir de SSD takıp ona Windows 11 kurarsan laptopun fişek gibi çalışır.

Hayır hocam RAM takviyesi de yapmadım RAM olduğu gibi. Açtığım konulara bakabilirsiniz. Sadece i5-2410M sistemde 4 GB RAM var. Benim sistem i5-2430M.
Sistem rahat çalışıyorsa ve hızlıysa kalabilirsiniz.

Hocam programlar Windows 10'dan geç açılıyor ve birazcık ağır çalışıyor efektler biraz kasıyor.

Hocam programlar Windows 10'dan geç açılıyor ve birazcık ağır çalışıyor efektler biraz kasıyor.

HDD olduğu için normal. İsterseniz gereksiz hizmetleri vs yani gereksiz şeyleri kaldırarak (sorunu tam olarak ortadan kaldırmayabilir ama kullanımları vs azaltarak sistemin daha rahat çalışmasını sağlayabilirsiniz), SSD alarak ya da Windows 10/8.1 e geçerek kasmayı çözebilirsiniz.

Hayır hocam RAM takviyesi de yapmadım RAM olduğu gibi. Açtığım konulara bakabilirsiniz. Sadece i5-2410M sistemde 4 GB RAM var. Benim sistem i5-2430M.

Windows 11 hâlâ optimizasyon aşamasında olduğu için Windows 10 ile arasında pek fark yok.

Hocam HDD varsa Windows 10/11 e çok bulaşmayın aşırı hantal çalışıyorlar. Tavsiyem 8.1'de geçmeniz veya Windows 11'deki telemetri verilerini devre dışı bırakıp kullanın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Daha açıklayıcı olur umarım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı