i5-2430M sisteme macOS Monterey kurulabilir mi?

RAM
6 GB
SSD veya HDD modeli
HGST
Ekran kartı
Intel HD 3000
İşlemci
Intel Core i5-2430M
Merhabalar. Benim sisteme deneme amaçlı macOS Monterey kurmak istiyorum. Troll yapmıyorum gerçekten ciddiyim.

Kurabilir miyim? Windows'tan hızlı mıdır?

• i5-2430M 2,40 GHz.
  • 6 GB RAM.
  • 750 GB HDD.

Monterey olmaz, High Sierra olur. HDD olduğu sürece ne Windows'tan hızlı, ne de yavaş olur. Wi-Fi, Bluetooth ve ethernet kart modellerinizi aşağıdaki rehberi takip ederek öğrenip belirtin:

Böyle bir sistem ile Monterey kullanmak çok sıkıntılı olacaktır. HD 3000 çok sorun çıkartacaktır. Ya direkt grafik hızlandırma çalışmayacak ya da çok sorunlu çalışacak. OCLP (OpenCore Legacy Patcher) kullanarak tanıtılsa bile çok iyi bir performans vermeyebilir. Eğer Wi-Fi kartınız da Atheros ise muhtemelen Wi-Fi çok sıkıntılı çalışacaktır. Onun dışında ethernet ve Wi-Fi modelinizi belirtin.

Açık bir şekilde konuşayım ciddisiniz,

AR9285 Big Sur'dan sonra kullanılamıyor en son Big Sur olur.
HD 3000 ile High Sierra kurmalısınız, Monterey değil. Zira birkaç yavaşlık çıkarttı mı tabiri caizse ağlıyorsunuz ki it Apple yaptığı OS'e bak diye. Sakın bulaşmayın Monterey'e Big Sur'a falan. Son kuracağınız sürüm High Sierra. Monterey falan denemeyin o cihaza boş yere vakit kaybı.
OpenCore bizim eski cihazlardaki legacy GPU'ları macOS tarafına inject edemiyor. Etmek için DSDT yamalayarak inject edilir lakin bunu forumda bilen kimse yok bende unuttum zaten şu sıralar kafam gidiyor. Bu DSDT yazma işi Mojave ve sonraki sürümlerde lazım. BIOS'a göre High Sierra da bile gerekebilir, denemeden bilinmez.
GPU her halükarda tanıtılır yama var. Ama çok sıkıntı çıkarır, nefret ettirir.
Kurulmaz demiyorum, benim laptopa kurdum ahanda burada Başarılı Kurulum: Samsung NP-R580-JS04TR | macOS Big Sur 11.5.3

Bu cihazda harici ekran kartı çalıştırılamaz. Örnek verdiğin konu 1.nesil Intel işlemciye ait bir konu. Bu cihazda optimus olduğu için dahili grafik birimi ile ilerlemeli. Native olarak desteklenen son sürüm High Sierra ancak chris1111 adlı geliştiricinin yaptığı yama ile Mojave ve Catalina başarılı bir şekilde kurulmuş ve kullanılıyor. Detaylı bilgi için:
Son olarak eğer ne kadar güncel o kadar iyi derseniz Catalina'ya bir şans vermenizi öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…