i5 2450M kullanımı %100 değil

İşletim sistemi
Windows 7

Tarçın07

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba. Hiç uzatmadan konuya gireyim.

Acer 5750G.
GT610M.
i5 2450M.
4 GB DDR3 1333MHz.
Samsung 870 EVO SSD.

Bu bilgisayarın CPU kullanımı %50 ila %75 civarı değişiyor. Ve %65'lere gelince sıcaklığı 80 derece oluyor. Ekran kartı da %80 civarı kullanılıyor. Ve bunu Valorant, World of Tanks, CS:GO, World of Tanks Blitz'de denedim. Yani bir darboğaz var ama kaynağı belli değil. Tek ihtimal var o da bence RAM. O da değilse bu bilgisayar muhtemelen sarhoş. Bilinci yerinde değil yani, suyu eliyle değil ayağıyla içen tarz bir şey bu. Ve bu işlemci ısınma muhabbeti termal macunu yeniledikten sonra oldu. Aşimdi ateş gibi. Ve bilgisayar 10 senelik. Ama bakmayın 10 senelik olduğuna World of Tanks minimum SD ayarlarda 100+ FPS veriyor bu canavar ;)

Hocam yazım tarzınıza bayıldım esprili 😀 😀 . Soruna gelecek olursak %65 kullanımda 80 derece kesinlikle fazla termal macunu ne marka kullandınız ve montajı düzgün yaptığınızdan emin misiniz ? Laptoplarda soğutucu direk işlemci çekirdeğine değdiği için düzgün takılmamışsa ısınma sorunu yaşamanız kaçınılmaz. Power virus tarzı bir şey olmadığından da emin olursanız iyi olur.

İşlemcinizin tekli çekirdek performansını da gözlemlemelisiniz. Direkt CPU adı altında %50-75 arası kullanım görüyor olabilirsiniz ancak işlemcinizin 4 çekirdeğinden herhangi birinin kullanımı o an için tavan yapıyorsa tabii ki grafik işlemcinizin tam verimle kullanılmasını engelleyecektir.

Termal macunu tekrar yenileyin. Ayrıca her oyunda işlemci kullanımı %100 olacak diye bir koşul yok. İşlemci, ekran kartını besleyebildiği kadarını kullanır. Ki çoğu oyunda bu yüzden tam kullanımı olmaz. Eğer tam kullanımı oluyorsa bilin ki sistemde darboğaz oluyordur. Ama Laptop'ta, özellikle de sizinkinde darboğaz söz konusu olmayacaktır.

Öncelikle herkese merhaba. Hiç uzatmadan konuya gireyim.

Acer 5750G.
GT610M.
i5 2450M.
4 GB DDR3 1333MHz.
Samsung 870 EVO SSD.

Bu bilgisayarın CPU kullanımı %50 ila %75 civarı değişiyor. Ve %65'lere gelince sıcaklığı 80 derece oluyor. Ekran kartı da %80 civarı kullanılıyor. Ve bunu Valorant, World of Tanks, CS:GO, World of Tanks Blitz'de denedim. Yani bir darboğaz var ama kaynağı belli değil. Tek ihtimal var o da bence RAM. O da değilse bu bilgisayar muhtemelen sarhoş. Bilinci yerinde değil yani, suyu eliyle değil ayağıyla içen tarz bir şey bu. Ve bu işlemci ısınma muhabbeti termal macunu yeniledikten sonra oldu. Aşimdi ateş gibi. Ve bilgisayar 10 senelik. Ama bakmayın 10 senelik olduğuna World of Tanks minimum SD ayarlarda 100+ FPS veriyor bu canavar ;)
Termal macunu yenileyin, işlemci Turbo Boost aktif değilse açın 80 derece laptop için çok yüksek bir değer değil. Kullanım oranlarına gelirsek darboğaz var bence o yüzden %100 kullanmıyor.

Öncelikle merhaba. Hepinize teşekkürler. RAM'lar 2+2'ydi, simdi 4+2 yaptim. Ekran karti kullanimi WoT'da duzeldi ancak Valorant ve muhtelemen vs GO'da hala darbogaz var. Valorant 5500 MB RAM tuketiyor ancak icraat yok. Termal macun MX-4, CS:GO FPS 30-40 civari, RAM'lar cift kanal, ışlemci 2 çekirdek 4 konu iceriyor herhalde. Termal macunu yaydim ancak belki de az bir sey kalin bir tabaka olabilir, bakir borulari tam oturtuguma eminim, fan biraz yavas calisiyor ve herhalde islemciye az voltaj gidiyor. İslemcimin kullandigi maksimum voltaj 26v. Darbogaz sadece CS:GO ve Valorant'ta oluyor.
Phial of Galadriel iltifatin için sağ ol ;)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı