i5 2500 ve RX570 sistem uyumu

Anakart da değiştirme şansınız yoksa i7-3770 tarzı bir işlemci bence daha sağlıklı olur neden derseniz. Eski nesil i5'ler 4 çekirdek 4 threads genel olarak. Oyunlarda işlemci kullanımı yüksek olur yeni nesillerde en azından i7 alabilirsen 4 çekirdek 8 threads kullanabilirsin sistem daha rahat çalışır.

Intel'in sayfasından baktım çekirdek ve threads sayılarına yanlış bilgi olmasın diye.

Daha güncel bir sistem de istersen bütçe belirterek konu açabilirsen farklı fikirler verecek arkadaşlar vardır elbet. Sistemi elinden çıkarıp üstüne para koyabilirsen falan daha güncel sistem toplanabilir çünkü. Hem benim dediğimi bir düşün hem de konu aç fikir al zarar gelmez :)

Teşekkür ederim dostum tavsiyen için benim PC 12 yıllık olduğu için parçalarından pek kar geleceğini sanmıyorum :D sadece çalışıp kazandığım para olacağı için fazla yüksek alamıyorum ama tavsiyeni göz önünde bulunduracağım yani bu sistemin RX570 ile çalışması için i7-3770 veya üstü lazım öyle mi? Tekrar teşekkür ederim :)

Yani sistemin çalışması için i7 3770 olması zorunda değil ama eski işlemciler performansları mechul en azından i7 olursa birçok konuda daha rahat olursun daha çok tolere edebilir diye düşünüyorum.
Anakartınla uyumlu olduğuna baktım yanlış görmediysem bir de sen bak istersen tabii onaylamış olursun. 1155 olması lazım. :) bende işin ustası değilim de az buçuk fikir belirtebilirim.

Yani sistemin çalışması için i7 3770 olması zorunda değil ama eski işlemciler performansları mechul en azından i7 olursa birçok konuda daha rahat olursun daha çok tolere edebilir diye düşünüyorum.
Anakartınla uyumlu olduğuna baktım yanlış görmediysem bir de sen bak istersen tabii onaylamış olursun. 1155 olması lazım. :) bende işin ustası değilim de az buçuk fikir belirtebilirim.

Evet evet 1155 pin doğru biliyorsun :D tavsiye etmek istediğin bir şey varsa söyle lütfen gerçekte işime yarar. 12 yıldır aynı PC artık miadı doldu artık ekran kartı bozulmaya başladı bile :D

Güncel olmayan tüm parçalar sıkıntı yaratmaya meyilli bana kalırsa :D bende uzun süre miladı dolmuş PC kullandım birçok hata alıyordum RAM'i teste sokunca 20 bin hata almıştım sanırım 3 aşağı 5 yukarı yanlış da hatırlıyor olabilirim. Bu parçalarla yenilersen elbet memnun edebilir seni ama kronik sıkıntılar da devam edebilir :D alacağın işlemciler de hemen hemen 8 9 senelik.

Ama durumun yoksa yapacak bir şey yok tabii alacağın PC ile neler yapmayı düşünüyorsun. hangi oyunlar vs :)

Güncel olmayan tüm parçalar sıkıntı yaratmaya meyilli bana kalırsa :D bende uzun süre miladı dolmuş PC kullandım birçok hata alıyordum RAM'i teste sokunca 20 bin hata almıştım sanırım 3 aşağı 5 yukarı yanlış da hatırlıyor olabilirim. Bu parçalarla yenilersen elbet memnun edebilir seni ama kronik sıkıntılar da devam edebilir :D alacağın işlemciler de hemen hemen 8 9 senelik.

Ama durumun yoksa yapacak bir şey yok tabii alacağın PC ile neler yapmayı düşünüyorsun. Hangi oyunlar vs :)

8 9 sene bana vız geliyor artık 12 yıl aynı işlemci kullanınca öyle oluyor :D ama bir sıkıntısı olmadı E8400 var hala da çalışıyor. Aslında durumumuz var fakat araba almayı düşünüyoruz bu ara o yüzden kendi param ile almayı düşünüyorum. PC ile ne yapacağıma gelirsek oyun hangi oyunlar işte PUBG, CS:GO, Bannerlord, World of Tanks gibi oyunları oynamayı istiyorum.

Yani 3. nesil i7 ve RX 570 le o oyunları oynarsınız ama yine de Bannerlord ve PUBG de bir takım droplar yaşayabilirsiniz 8 GB RAM'le PUBG de özellikle eğer bütcen olursa 2x8 RAM yapıp Dual Channel kullanmanı öneririm performansı 3-5 arttırıyor. Bazı testlerde dikkat ediyorum işlemcinin yükünü çok azcık hafifletiyor da olabilir. Eski PC'den bende çok çektim vallahi 1. nesil i5 vardı :D

Yani 3. nesil i7 ve RX 570 le o oyunları oynarsınız ama yine de Bannerlord ve PUBG de bir takım droplar yaşayabilirsiniz 8 GB RAM'le PUBG de özellikle eğer bütcen olursa 2x8 RAM yapıp Dual Channel kullanmanı öneririm performansı 3-5 arttırıyor. Bazı testlerde dikkat ediyorum işlemcinin yükünü çok azcık hafifletiyor da olabilir. Eski PC'den bende çok çektim vallahi 1. nesil i5 vardı :D

RAM sıkıntı değil ya RAM'i halledebilirim bende şu an zaten 4 GB var üstüne 12 GB daha alırım en fazla daha fazlasına gücüm yetmeyebilir. Ben PC'den çok anlamıyorum Dual Channel tam olarak ne oluyor :D

2 RAM slotunuz var diyelim 2 tane takar 2 kanal RAM çalıştırmış oluyorsunuz daha fazla veri alışverişi olduğundan performansınız artıyor :) alcağınız RAM'in özelliklerine dikkat edin tabii uyumlu olsunlar frekans hızları gecikme süreleri vesaire.

2 RAM slotunuz var diyelim 2 tane takar 2 kanal RAM çalıştırmış oluyorsunuz daha fazla veri alışverişi olduğundan performansınız artıyor :) alcağınız RAM'in özelliklerine dikkat edin tabii uyumlu olsunlar frekans hızları gecikme süreleri vesaire.

Anladım Tavsiyelerin için teşekkür ederim dostum. Benim kafamda oluşan sistem şu an RX570, i7 3770, H61, 12 veya 16 GB RAM, 500W PSU. Bu sistem beni idare edebilir değil mi ?

Bence edebilir PSU sağlıklı kaliteliyse daha iyi olur. Ama eline bütçe geçince ekran kartı dışında sistemi tazelemeni öneririm :D yani 2. elde çok uygun ürünler bulursan tabii daha iyi bir anakart ve i7 de alabilirsin 2. el piyasasına çok hakim değilim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı