i5 2500K overclock ve voltaj

Ultracı

Hectopat
Daha fazla  
i5 2500K işlemcime overclock yapıyorum fakat 4.3 GHz'ye 1360V yetersiz geliyor 1360V bana çok geliyor acaba normal mi?
Bu arada Xigmatek Scylla 240 sıvı soğutma kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her işlemcinin ve anakartın OC potansiyeli farklıdır. Bazı işlemciler 1.25W ile 4.3 GHZ hıza çıkar. Bazıları da 1.36W ile çıkar bu hıza. Her İ5 2500K işlemci bu hızlara farklı voltajlar ile çıkar.

Her işlemcinin ve anakartın OC potansiyeli farklıdır. Bazı işlemciler 1.25W ile 4.3 GHZ hıza çıkar. Bazıları da 1.36W ile çıkar bu hıza. Her İ5 2500K işlemci bu hızlara farklı voltajlar ile çıkar.
Evet bunu biliyorum.Belki bı çözüm buluruz diye açmıştım konuyu .1 saat 20 dakikalık bir prime95 testi yaptım işlemciye giden Voltaj 1396V idi fakat ben 1360V ayarlamıştım. Sıcaklık değerleri ise gayet iyiydi en fazla 80 derece gördü onun dışında 60-70 civarında geziniyordu.1396V ye göre güzel sıcaklıklar sanırım işlemcinin silikon kalitesi düşük.

İşlemcinin kullanım süresi de önemli. 2011 yılında üretilmiş bir işlemci. İşlemci içindeki macunda artık özelliğini yitirmiş olabilir. Geçen yıl ikinci el İ5 3570K almıştım. Kule fan ile birlikte stok hızında 75 dereceleri görüyordum. Aldığım işlemci o kadar çok zorlanmış ki artık stok hızlarında bile sıcaklık sorunu vardı. Tek çözüm delid yaptırmak.
Kullandığın anakart marka modeli nedir?

İşlemcinin kullanım süresi de önemli. 2011 yılında üretilmiş bir işlemci. İşlemci içindeki macunda artık özelliğini yitirmiş olabilir. Geçen yıl ikinci el İ5 3570K almıştım. Kule fan ile birlikte stok hızında 75 dereceleri görüyordum. Aldığım işlemci o kadar çok zorlanmış ki artık stok hızlarında bile sıcaklık sorunu vardı. Tek çözüm delid yaptırmak.
Kullandığın anakart marka modeli nedir?
Asrock Z77 extreme 4 overclock potansiyeli gayet yüksek.Bende sıcaklık sorunu yok konuyu okudunuz mu?
Asrock Z77 extreme 4 overclock potansiyeli gayet yüksek.Bende sıcaklık sorunu yok konuyu okudunuz mu?
Voltajı 1450V Hızı 4.6 GHz ye almayı deneyeceğim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı