i5 2500K Sistem Güncelleme

xmen34

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Eski bilgisayarıma donanım güncellemesi yapmak istiyorum. Mesela bilgisayarıma ekran kartı, işlemci soğutucu, SSD ve RAM eklemek istiyorum en iyi verimli çalışacak uygun donanım tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler. Mevcut sistem bilgilerim;

CPU Türü : QuadCore Intel Core i5-2500K, 3400 MHz (34 x 100)

Anakart : Asus P8H67-V Link

Sistem Belleği :
DIMM1: 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM
DIMM2: 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM

DARK FALCON 600 W Link

Bütçeniz nedir ? ona göre birşeyler öneriyim.

?

bütçesi eğer geniş ise sıfır sistem mantıklı eğer az ise rx 460 yada r7240 flan ona göre birşeyler önereceğim ssd de corsair force le 120 gb öneririm.

@ottoman1834 Kardeşim en iyi verim alabileceği ekran kartı öner, yani darboğaz yapmayacak en üst seviye ekran kartı öner.

@xmen34
  • Elindeki işlemci O.C edilmediğinde i5 6400 ile i5 6500 arasında kalıyor, fakat anakartın müsaade ediyorsa ve O.C edersen bir i5 6500 olabilir.
  • Böyle bir işlemciye RX 480 darboğaz yaratmaz diye düşünüyorum, en azından RX 470 için tamamen eminim, böylece para kaybı olmaz ve tam verim almış olursun.
  • Tüm SATA III SSD'lerden tam verim alabilirsin. Bütçene göre SATA III SSD alımını kendin belirle.
  • Genelde O.C edilebilen bir işlemciye sıvı soğutma önerirler. Bunun birden çok geçerli mantıklı sebebi var. Şık görünmesi, hava soğutma gibi PCB üzerinde ağırlığı neticesinde gerilim yaratmaması gibi nedenleri var. Fakat gel gör ki iyi bir hava soğutmaya kıyasla soğutma başarımı devasa değil. Eğer alacağın soğutma başarımı sonucu haricinde başka bir özelliğe dikkat etmiyorsan aşağıdaki linkte bulunan gibi bir hava soğutma alabilirsin.
  • Belleğe gelince anakartın XMP desteklediği için sende XMP desteği bulunan 2133MHz yada 2400MHz 2x4GB DDR3 bellek satın alabilirsin.

Akasa Venom AMD AM2/ AM3+/ FM1/ Intel 775//1151/1156/1155/1366/2011 İşlemci Soğutucusu (AK-CCX-4002HP)

bütçesi eğer geniş ise sıfır sistem mantıklı eğer az ise rx 460 yada r7240 flan ona göre birşeyler önereceğim ssd de corsair force le 120 gb öneririm.
Merhaba aslında belirli bir Bütçe yok çok fazla açılmayı düşünmüyorum Hali hazırdaki bilgisayarım gündelik kullanmak için toplamıştım şimdi biraz güncelleyip arada sırada oyunda oynamak istiyorum yardımınız için teşekkürler

Merhaba, Yardımcı olduğun için Teşekkürler Elimdeki Bilgisayarı gündelik kullanmak için toparlamıştım şimdi Arada sırada oyun oynamak için biraz güncellemek istiyorum normalde Ps3 de takılıyorum Ama bilgisayarın tadı daha farklı hem oğlumda gta5 oynamak istiyor o yüzden bu işe girdim biraz .

Şimdi hocam Benim Anakart O.C yapma özelliği var bilinçli olarak overlok aldıydım Ama hiç yapmadık
Ekran kartına Gelirsek sanırım 1 yada 2 Gb bir kart benim için yeterli olacaktır önere bileceğin bir ekran kartı modeli markası varsa url verebilirsen sevinirim direk sepete atarız
SSD sanırım anakartımda sata3 bağlantısı yok. Aklında intel kingston yada samsung 3 markadan biri var hangisi olursa artık.

Soğutma sistemi için bende sıvı soğutma düşündüm yada sizin önerdiğiniz akasa markanın aynısının çift fanlı olanı var onu düşünüyorum.

Rem içinde Link

Farklı önerilere Tavsiyelere açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ssd alacaksanız corsair i tavsiye etmiyorum.O fiyatlara en iyi ssd 750 evo'dur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…