i5 2500K sistem yükseltme

• Konuyu başlatan RVN
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 2.202

RVN

Hectopat
Daha fazla  
Sistemini kendi toplayan, parçaları uzun süre dayanacak şekilde seçmeye çalışan ve overclock'la hiç ilgilenmeyen birisiyim :)

5 sene!! önce aşağıdaki sistemi toplamıştım ve halen kullanmaktayım;

Z68A anakart, i5 2500K, 12 GB DDR3 RAM, GTX 660Ti, muhtelif SSD ve HD'ler, Win 10 Pro 64 bit.

Doom ve Battlefield 1 gibi oyunlarda grafik seçeneğine göre ciddi kasılmalar yaşamaya başlayınca upgrade zamanıdır dedim. Özetle 270 intel chipset (Z/H?), i5 6600/7600?, 16GB DDR4 2400 ram, GTX 1060 sistemi mevcut disklerimle kullanayım diye fiyat araştırması da yaptım.....ki sorum şu;

İnternette CPU'ları uygulamalara göre benchmark eden sitelerde gördüğüm ortak sonuç, i5 2500 ile yeni nesil örneğin bir i5 6500'in çok farklı performans göstermiyor olduğu. Tamam, anakart chipset çok eski, RAM'ler de DDR3 filan, ama bütün bunlara rağmen sisteme sadece bir GTX 1060 alıp taksam komple bir upgrade'den beni kurtarır mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemini kendi toplayan, parçaları uzun süre dayanacak şekilde seçmeye çalışan ve overclock'la hiç ilgilenmeyen birisiyim :)

5 sene!! önce aşağıdaki sistemi toplamıştım ve halen kullanmaktayım;

Z68A anakart, i5 2500K, 12 GB DDR3 RAM, GTX 660Ti, muhtelif SSD ve HD'ler, Win 10 Pro 64 bit.

Doom ve Battlefield 1 gibi oyunlarda grafik seçeneğine göre ciddi kasılmalar yaşamaya başlayınca upgrade zamanıdır dedim. Özetle 270 intel chipset (Z/H?), i5 6600/7600?, 16GB DDR4 2400 ram, GTX 1060 sistemi mevcut disklerimle kullanayım diye fiyat araştırması da yaptım.....ki sorum şu;

İnternette CPU'ları uygulamalara göre benchmark eden sitelerde gördüğüm ortak sonuç, i5 2500 ile yeni nesil örneğin bir i5 6500'in çok farklı performans göstermiyor olduğu. Tamam, anakart chipset çok eski, RAM'ler de DDR3 filan, ama bütün bunlara rağmen sisteme sadece bir GTX 1060 alıp taksam komple bir upgrade'den beni kurtarır mı ?
İ5 2500K güçlü işlemci. GPU yükseltmesi yapılabilir sisteme. Hatta anakart ve işlemciniz uygun olduğu için %10 performans arttırmak için OC yapılabilir. İşlemciye OC yapmak sıfır sistem dizmekten daha kolay olacaktır.

Cevaplar için çok teşekkürler.

Bu cevaplardan aldığım cesaretle genel güncellemeden şimdilik vazgeçip sisteme bir adet GTX 1070 OC model alıp ekledim haftasonu (Vatan'ın elinde bir tek o olduğu için yanarlı dönerli MSI gamers Z modeli).

Benim gibi 5 yıllık 2. nesil işlemcisine sadece ekran kartı takviyesi yapmayı düşünenler için söylüyorum, sonuç bence son derece tatmin edici. Sentetik testlerde (3d mark timespy demo) ortalama 11 fps veren eski grafik kartım, 1070 ile 42 fps ortalamasına (3d mark skoru 1500'den 5500'e) yükseldi. Keza Doom'da sık sık 30fps'nin altına düşüp kasılırken (bir çok ayar medium'da), şimdi tüm ayarlar "high" iken 60fps'nin altına düşmüyor (1080p'de oynuyorum). CPU'ya da henüz hız aşırtma yapmadım, standart çekirdek hızında. Memnunum özetle...

Cevaplar için çok teşekkürler.

Bu cevaplardan aldığım cesaretle genel güncellemeden şimdilik vazgeçip sisteme bir adet GTX 1070 OC model alıp ekledim haftasonu (Vatan'ın elinde bir tek o olduğu için yanarlı dönerli MSI gamers Z modeli).

Benim gibi 5 yıllık 2. nesil işlemcisine sadece ekran kartı takviyesi yapmayı düşünenler için söylüyorum, sonuç bence son derece tatmin edici. Sentetik testlerde (3d mark timespy demo) ortalama 11 fps veren eski grafik kartım, 1070 ile 42 fps ortalamasına (3d mark skoru 1500'den 5500'e) yükseldi. Keza Doom'da sık sık 30fps'nin altına düşüp kasılırken (bir çok ayar medium'da), şimdi tüm ayarlar "high" iken 60fps'nin altına düşmüyor (1080p'de oynuyorum). CPU'ya da henüz hız aşırtma yapmadım, standart çekirdek hızında. Memnunum özetle...
CPU darboğaz yapıyor mu?

Önerdiğiniz ayar değişikliği ve becerebilirsem battlefield1 vs oyun içi görüntü paylaşımına hafta sonu bakacağım.

Fakat galiba erken konuştum, şimdi can sıkan bir problemim var.
Sistemdeki tüm harddiskler gözle görülür şekilde yavaş çalışmaya başladı. Hem SSD hem normal disklerim. Samsung evo ssd'nin kendi kurulu benchmark programı var. Önceki ve sonraki testlere baktığımda okuma/yazma hızı nerdeyse yarı yarıya. Zaten steam'den oyun yüklerken gayet belli oluyor. Windows ssd'ye kurulu, onda bile 1-2 saniye geç açılmaya başladı.

anakartın bios'u en güncel olanı (zaten sonuncusu 2013'te yayınlanmış :)). SSd'nin bios'u da güncel.

Disklerde problem görünmüyor. Arka planda çalışan yeni bir program yok. MSI'nın driverlar dışında tüm yazılımlarını uninstall ettim. Driver'lar nvdia'nın sitesinden en güncel olanları. Güç kaynağım nispeten eski, ama cooler master 750W bronz, güç sorunu olamaz. Ram/sata vs tüm anakart bağlantılarını kontrol ettim. Sata kablolarını yenileri ile değiştirip denedim. Bazı diskleri sistemden çıkartıp denedim. Sonuç aynı :(. Kontrol etmediğim ne kaldı bilemiyorum ???

Ayni sorun bende de var 2012’de almistim ayni sekilde Core i5 2500k ve Gigabyte z68 b3 anakart..Anakartimi degistirmeden Xeon dahil bu pin sayisina sahip uyumlu en yuksek islemci secenegim yada seceneklerim hangisidir bilgisi olan varmi? i7 3770k v i7 2500k diye modelleri varmis ama Xeon’lar hakkinda pek bilgi bulamadim,bende 2K bir hdr monitor gtx 1070 yada ustu ekran karti alip darbogaz yasama olasiligini ortadan kaldirmak istiyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı