i5-3210M %100 kullanılıyor ve kullanım düşüyor

XQuoar

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
4 GB
SSD veya HDD modeli
500 GB SSD
Ekran kartı
GT 620M
Anakart
Laptop kullanıyom modeli bilmiyom👍
İşlemci
i5-3210M
Merhaba dostlar, ben Görev Yöneticisi'ni açtığımda işlemci %100 kullanım gözüküyor ve gerçekten de kullanıyor fakat daha 1-2 saniye geçmeden tekrar %10'lara düşüyor ve işlemciyi kullanan uygulamalar ben daha görmeden ortadan kayboluyor fakat kullanırken yakalayabildiğim uygulamalar "Runtime Broker (en çok bu), geri bildirim merkezi, sistem kesintileri, Java(tm), NVIDIA web helper service, bariier Air, haberler ve ilgi alanları (bu çok yiyor PC uyarı veriyor köşede çıkan reklamaların başı, kapatma yolu biliyorsanız onu da söyleyin), Arma ve çok yemese de ara sıra NVIDIA container." Bu uygulamalar baktığımız zaman çoğu sistemle alakalı fakat Görev Yöneticisi açık değilken çok fazla yiyor ama açınca 1-2 saniye daha açık kalıp kapanıyorlar ve %100 işlemci %10'lara iniyor sanki bir virüs varmış da ben bakınca kaçıyormuş gibi :) Acaba diyorum işlemcimin kapastesini kullanırken kendini bir miktarda mı kısıtlıyor? Çünkü önceden böyle değildi Valorant'ı takılmadan 65-75 FPS'lerde oynayabiliyordum şimdi ise FPS 12-58'den yukarı çıkmıyor ve takılmalar oluyor ki normal değil. Bir takılıyor 1.5 dk falan o maç bitiyor düzelene kadar yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Hocam reklam falan almadım ama Windows 10 Ghost Spectre öneririm.
A8-3520M (i5 2400 civarı) çok az kullanıyor.

Kanka PC'de aynı zamanda muhasebe yapıyorum BIOS ayarları feln deiştiremiyorum sunucu yazılımı ekli olduğundan. O yuzden bir sıkıntı verirse diye korkuyorum format Windows güncelleme vb olaylarda zirve diye bir program var onun sunucusunu tekrardan kurdurtmak gerekiyor oda biraz parayla oluyor o yüzden böyle şeyler yapamıyorum. Ama yine de tavsiyen için teşekkür ederim internetten baktım bayağı kişi önermiş dosya yedekleme işlemleri oluyor bizim onu yaparken format attıramyı düşünüyordum o sırada Ghost Spectre kurabilirim tekrardan teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı