Çözüldü i5-3210M sistemde mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

The Ruh hastasi

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar, geçenlerde 3 farklı mavi ekran hatası aldım:

Ekran Görüntüsü (2362).png

Ve 3 tane mavi ekran hatasında ntoskrnl.exe var. Mavi ekran hatasının sebebi ntoskrnl.exe olabilir mi? Minidump dosyalarım; Minidump.rar

Son düzenleme:
Belleklerinizi XMP kapalı bir şekilde test edin.
MSI Afterburner kaldırın.
SpeedFan nedir? Yazılım ise kaldırın.

"CASPER NIRVANA" kısmını anladım fakat modeli anlamadım. Laptop modeliniz nedir?
i5-3210M olduğunu gördüm, Casper Nirvana CN.HBI3210H olabilir mi?

Çözüm
Belleklerinizi XMP kapalı bir şekilde test edin.
MSI Afterburner kaldırın.
SpeedFan nedir? Yazılım ise kaldırın.

"Casper Nirvana" kısmını anladım fakat modeli anlamadım. Laptop modeliniz nedir?
i5-3210M olduğunu gördüm, Casper Nirvana cn. Hbi3210h olabilir mi?

Efendim klavyem bozulduğu için Memtest yapamayabilirim. MSI Afterburner'ı kaldırdım. Laptop un modeli ise cn. TKI-3210C. Efendim başka şekilde bellek testi yapabilir miyim?

Laptop modeline uygun ağ sürücülerini günceller misin?

Başka bir klavye bulursanız kısa bir süre için iyi olur. Bellek testini yapmanız gerekli.

Efendim son mavi ekran hatası ağ aygıtlarını devre dışı bırakırken laptop kastı bende hemen restart attım o yüzden oldu 😁. Onun dışında aldığım mavi ekran hataları MEMORY_MANAGEMENT ve PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA (3 haftada ya da ayda bir olur genellikle). Windows Bellek tanımlama Aracını çalıştırdığımda ise direkt "Donanım sorunları algılandı dedi". Masaüstüne geldiğimde şöyle bir şey geldi karşıma;

Ekran Görüntüsü (2363).png

Efendim buna göre RAM kesin bozuk diyebilir miyiz? Mavi ekran hataları RAM' im yüzünden mi?

Kesin demek istemiyorum ama bence de bellek sorunu.

Bellekleri değiştirirseniz sorun çözülebilir.

@The Ruh hastasi
Sorunda bir gelişme var mı?

Efendim geç cevap verdiğim için özür dilerim. 17 Haziran'dan bu yana bir mavi ekran hatası almadım. Ama bellekler hala sorunlu gözüküyor. Galiba mavi ekran hatası bellek çok ısındığında veya normalden fazla kullanıldığında (normalde oyun oynarken 5.5 GB'si kullanılır hep) mavi ekran veriyor. MSI Afterburner yüzünden alıyor olabilir sanırım. Onu kaldırınca düzeldi gibi. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. 🙂

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı