i5-3210M sisteme Mint Edge kurulmalı mı?

Bu sistemde Linux Mint zaten kuruluysa, edge sürümde gelen çekirdek serisine yükseltme yapabilirsin. Edge sürümün amacı daha yeni aygıtlar için donanım desteği sağlamak. Güncel çekirdek sürümü kullanmanın tek amacı elde etmek performans değil, ama o da olabilir.

Güncelleme Yöneticisi => Görünüm => Linux çekirdekleri

Biraz daha performans için, Xanmod çekirdeği deneyebilirsin. XanMod Kernel

i5-3210M işlemci,
4 GB RAM,
NVIDIA GTX 620M ekran kartı,
Samsung 860 EVO 240 GB SSD,

Bu bilgisayar için Linux Mint'in Edge sürümünü kurayım mı? Sanırsam daha güncel Linux çekirdeği ile geliyor. Performansa bir faydası olur mu?
Bu versiyon sistemleri 5.13 kernelini desteklemek için çok genç olan donanımlar için yapılmış. Performans farkı olacağını zannetmiyorum.

Bu sistemde Linux Mint zaten kuruluysa, edge sürümde gelen çekirdek serisine yükseltme yapabilirsin. Edge sürümün amacı daha yeni aygıtlar için donanım desteği sağlamak. Güncel çekirdek sürümü kullanmanın tek amacı elde etmek performans değil, ama o da olabilir.

Güncelleme Yöneticisi => Görünüm => Linux çekirdekleri

Biraz daha performans için, Xanmod çekirdeği deneyebilirsin. XanMod Kernel
5.13'ün mevcut olan son sürümünü kuracağım. Bilgisayarın açılmaması gibi bir durum söz konusu olur mu?

"Note: The current proprietary NVIDIA, VirtualBox, VMware Workstation / Player and some other dkms modules builds do not officially support x86-64-v2 psABI (EDGE) and RT kernels."

Bu çekirdek doğrudan kullandığım şeylerin çoğunu desteklemiyor. Emin olamadım.

5.13'ün mevcut olan son sürümünü kuracağım. Bilgisayarın açılmaması gibi bir durum söz konusu olur mu?

"Note: The current proprietary NVIDIA, VirtualBox, VMware Workstation / Player and some other dkms modules builds do not officially support x86-64-v2 psABI (EDGE) and RT kernels."

Bu çekirdek doğrudan kullandığım şeylerin çoğunu desteklemiyor. Emin olamadım.
Sisteminiz zaten eski. Normal sürümü kullanmanızı tavsiye ederim.

Olmaz, depodaki Nvidia-390 çekirdek 5.13'ü destekliyor.

Bu Clang ile ilgili bir uyarı, Xanmod'un edge sürümü (clang ile derlendiği için) ve realtime (bunun nedenini bilmiyorum) sürümü DKMS paketleri için destek barındırmıyor. Şu an 5.15 sürümdeki standart sürümü kurabilirsin, ama depodaki Nvidia-390'nın çekirdek 5.15 için desteği var mıdır bilemiyorum. Standart sürümler ile DKMS paketinin desteği olması durumunda bir sorun yaşamazsın. Olmasa bile, sistemi eski çekirdekle açıp Xanmod çekirdeği kaldırabilirsin. Daha olmadı Xanmod'un LTS sürümünü kurarsın, bu sürüm depodaki Nvidia-390 sürüm ile sorun çıkarmayacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı