i5-3210M sürekli 2.5 GHz'de çalışma sorunu

Tamam, Turbo Boost'u açın, termal macunu değiştirin, bilgisayarın tozunu güzelcene alın. Sıcaklıklar düşecektir.
Gerçi biz termal macunu beceremeyeceğimiz için bilgisayarcıya götüreceğiz herhalde. Çünkü bir keresinde laptop toz alacağız diye laptop jak girişini kırmıştık :)
Güç seçeneklerinden dengeli seçin ve pil simgesine tıklayıp şu şekilde olduğundan emin olun:

Eki Görüntüle 327796

Bunun dışından turbo boost kapatmanıza gerek yok. Yukarıda belirttiğim şekilde yaparsanız bilgisayar siz yüklenirken boost değerlerine (3.1) çıkacak yük altında değilken 2.5ghz altına inecektir. Bilgisayarı sürekli Yüksek Performans modunda kullanıyorsanız ve turbo'da kapalıysa siz hiçbir uygulama kullanmasanız da 2.5 ghz'da sabit çalışır sürekli, turbo boost kapatmasaydınız 3.1'da sabit çalışacaktı.
Zaten onu ısınıyor diye en iyi pil ömrü yapmıştım gene 2.5 GHZ ile çalışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri girip dengeli mod seçili olsun. Daha sonra plan ayarlarını değiştire ve ardından gelişmiş güç ayarlarını değiştire tıkla. İşlemci güç yönetimine girip en yüksek işlemci durumunu prize takılıyken %90 olarak ayarlayın. Böylece 2.2 GHZ civarında çalışır. Bu değeri istediğiniz gibi arttırıp azaltabilirsiniz. Azaltınca sıcaklık düşer fakat bazı oyunlarda performansı düşürebilir. %90'da kullanmak ideal bence.

Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri girip dengeli mod seçili olsun. Daha sonra plan ayarlarını değiştire ve ardından gelişmiş güç ayarlarını değiştire tıkla. İşlemci güç yönetimine girip en yüksek işlemci durumunu prize takılıyken %90 olarak ayarlayın. Böylece 2.2 GHZ civarında çalışır. Bu değeri istediğiniz gibi arttırıp azaltabilirsiniz. Azaltınca sıcaklık düşer fakat bazı oyunlarda performansı düşürebilir. %90'da kullanmak ideal bence.
Nasıl olduğunu bilmiyorum bi anda işlemci GHZ si düştü. Daha sizin dediğiniz ayarı yapmamıştım bile.
Ekran Alıntısı.PNG

Nasıl olduğunu bilmiyorum bi anda işlemci GHZ si düştü. Daha sizin dediğiniz ayarı yapmamıştım bile.Eki Görüntüle 327810
Dengeli seçildiyse işlemci gücü %5 ile %100 arasında duruma göre dalgalanacaktır. Örneğin oyuna girdiğinde en fazla 2.5 GHZ'ye çıkacaktır. %90 yaparsan maksimum çıkabileceği GHZ'yi düşürmüş olursun. Ayrıca oyunlarda FPS'yi 60'a sabitle. Böylelikle cihazın gereksiz yere ısınmaz. Laptoplarda 60 FPS ile 1000 FPS arasında fark yok. Çünkü çoğu 60 hertz ekrana sahip.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı