i5 3230M işlemciye XFX RX 570 uygun mu?

emre_24

Hectopat
Merhaba arkadaşlar en düşük bütçe ile kendi laptopumu güncelleştirmek istiyorum.
HP-probook 6570B dizüstü bilgisayarına sahibim bilgisayarımın özellikleri şunlardır.
i5 3230M.
8 GB RAM.
Intel HD4000.
Şimdi bu bilgisayara PCI Express'le XFX RX 570 ekran kartı bağlasam.
Alabileceğim değerler nasıl olur?
Bu özelliklerle Batman Arkham Knight'ta 800x600'de 30FPS alıyordum ekran kartını taksam nasıl bir değişiklik olur.

Ekran kartını sıfır alacaksanız yapmayın çünkü darboğaz olacaktır.
Bence bu laptopu 900-1000 TL civarında satın ve RX 570 fiyatınıda üstüne koyup i5 4-5.nesil ve GT 840-920 2 GB özelliklerine sahip bir laptop alın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videoda benim işlemcimden biraz daha kotu bir işlemci var o.c edilmiştir bende o.c etsem bu degerleri alabilir miyim benim işlemcim 25nm oradaki işlemci 45 nm.
İşlemcimde böyledir
Ve hani işlemciye dayalı bir oyun olan CS'de 800x600'de tamamen işlemciye yuk bindirerek 150 FPS alıyorum.
Zaten sürekli bu PC'yi kullanmayacağım üzerine para biriktirip bu ekran kartından giderek bir PCI toplayacağım.
Sadece beni bir sure tutsun istiyorum.
Bilgisayarımında herhangi bir ısınma problemi yoktur

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    12,8 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleme:
Ben HD 4000'den daha bir yüksek performans alacağını düşünüyorum ama ne kadar olacağını kestirmek pek mümkün değil. RX 570 kullanıyorum bende şu an. Bana yeterli performansı veriyor.
Bahsettiğiniz sistemi yaparsanız sonuçları merakla bekliyorum.

Bu resimde ne açıkladığını anlamadım.
Ben HD 4000'den daha bir yüksek performans alacağını düşünüyorum ama ne kadar olacağını kestirmek pek mümkün değil. RX 570 kullanıyorum bende şu an. Bana yeterli performansı veriyor.
Bahsettiğiniz sistemi yaparsanız sonuçları merakla bekliyorum.

HD4000'den daha fazla verir bence sonucta 800x600'de işlemciye yük bindiriyorum 1600X900 alınca bunu paylasabilcegini düşünüuyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı2.PNG
    Ekran Alıntısı2.PNG
    15,8 KB · Görüntüleme: 46
Sanki işlemcileri karşılaştırmış gibi geldi bana. Bir açıklama yazısı yok sadece değerler var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.
Dostum istersen su videoyu izle bence oradaki çocuk
i7 3632QM.
Işlemci kullanmakta ve PUBG'de 60 FPS almaktadır. Zaten ben hep PC'yi boyle kullanmıyacağım.
i7 3632QM ve i5-3230M biribirine yaakın işlemciler aşağıdaki resimde de görebilirsin.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı4.PNG
    Ekran Alıntısı4.PNG
    41,3 KB · Görüntüleme: 119
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı