i5-3230M laptop donuyor

ss_subayı

Centipat
Laptopum bir süredir kendi kendine donuyor, çoğu zaman bataryayı çıkarmak zorunda kalıyorum bazen ise kasıntı bir süre sonra geçiyor. Görev yöneticisinden takip ettiğim kadarıyla pek işlemci ya da bellek zorlaması olmuyor.

Bir de bu sorunlara paralel olarak klavyedeki tuşlar algılanmıyor.

Bir sorun da laptopa dokunmayıp bir süre sonra bir tuşa basıp ekranı açtıktan sonra bit düşüklüğü oluyor. Oturum kapatıp açmam gerekiyor. Renkler zayıflıyor.

ESET Nod32 güncel.

Oyun vs. gibi ağır programlar kullanmıyorum.
tuşlar bazen algılanmıyor yazmayı unutmuşum

Görev yöneticisini aç >İşlemler kısmına gel > Arka Plan işlemleri var burada, orada kullanmadığın programları kapat.

Geçen fark ettim photoshop açık olmamasına rağmen burada çalışıyor olarak görünüyordu. Asus rog modellerinden birini kullanıyorum aşırı ısınıyordu. Bu programı kapatınca % 70 bir soğuma oldu diyebilirim.

Ek: Isındıkça da donuyor, oyunda vs kasıyordu

Virüs programı asla kullanma onların amaçları virüs çekip görevlerini yapmak yoksa hiç iş olmadan arka planda oyun oynarlar. Hemen sil derim. Hafızayı maksimum yapmanı tavsiye ederim cihaz kaç GB destekliyor ise. Tuşlar bazen çalışıyorsa markası kesin LG olmalı aynı sıkıntı bende de var usb ile ayrı klavye taktım öyle kullanıyorum gayet başarılı tavsiye ederim (kablosuzda olur). Son bir şey kullandığın işletim sistemini microsoft'un sitesinden indrip tekrar üzerine kurarsan hiç bir şey silinmeden temiz bir yazılımın tekrar oluşur yapan bir olarak söylüyorum. (Hiç bir bilgi silinmez bu arada)

*Paylaşımlı ekran kartı 8 GB olan ram'i 4 GB yapar bu kasar makinayı.
*İki çekirdekli işlemci zamanla yetersiz kalır en az dört çekirdekli işlemci şart.
*Temizlik şart en az altı ayda bir kasa içi temizlenmeli.
*Yazılım firmaları küçük müdahaleler ile sana yeni bilgisayar teşvikleri için güncelleme yapar.

8`den 8.1`e yükselttiğimde donma sorunu yaşıyordum. Gittim bi de üstüne 10`a yükselttim can cekişiyordu zaten o da en son dondu.
Format atmanı öneririm.

arkadaşlar maalesef tutturamadınız lenovo, direkt win 10 kurdum ve kullandığım en ağır program chrome. başka fikri olan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…