İ5 3230M Overclock Edilebiliyor Mu ?

FrankFontaine

Hectopat
Yer
Adana
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar size bi sorum olacak. Dizüstü bilgisayarımda ki işlemci overclock ediliyor mu edilmiyor mu ? Eğer overclock ediliyorsa bunu nasıl yapıcam ? Biostan baktım fakat overclocka dair birşey bulamadım. Bios güncel değil galiba ondan ya da işlemci O.C edilmiyor. Neyse dediğim gibi işlemci overclock ediliyor mu edilmiyor mu? Bir sorum daha var. Prime95 programı O.C'dan sonra test için mi kullanılıyor yoksa O.C için mi kullanılıyor?

JE55jj.png

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcin overclock ediliyor mu bilmiyorum fakat prime95 programı CPU kullanımını %100'e çıkartıyor. Bu sayede sistemin stabil olup olmadığı kontrol ediliyor diye biliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Prime95 programı stabilite testi için kullanılır fakat tam anlamıyla stabil bir overclock'u onaylaman günler hatta haftalar sonra mümkün olur. Bazen hiç beklemediğin bir anda mavi ekran alabilirsin, prime ile 2 gün test yapmış olsan bile.

SSD alarak biraz can aktabilirsin sistemine ,hiç uğraşma böyle şeyler ile.

SSD + GTX 850M = İyi keyifler, nice ARMA'lar.
Yalnız benim bu laptopuma ekran kartı değişikliği yapılabiliyor mu ? Yani bu anakarta?

Kayda değer bir performans artışı ısınma yaratacaktır ve soğutmak pek mümkün gibi görünmüyor laptop için.
Soğutucu mevcut onla soğutma işlemini hallederim diye düşünüyorum. Zalman marka kaliteli bi soğutucum var te derdim o.c yi nasıl yaparım :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı