Bilgisayarım Skyrim'in normal sürümünü kaldırabilecek güçte bir bilgisayar olmasına rağmen acayip kötü kasıyor. (Bu arada işlemcimi yeni değiştirdim, acaba ondan kaynaklanıyor olabilir mi? Bilgisayarcı format atman lazım demişti, ben de atamadım.)
Bilgisayarım Skyrim'in normal sürümünü kaldırabilecek güçte bir bilgisayar olmasına rağmen acayip kötü kasıyor. (bu arada işlemcimi yeni değiştirdim, acaba ondan kaynaklanıyor olabilir mi? Bilgisayarcı format atman lazım demişti, ben de atamadım.)
Bilgisayarım Skyrim'in normal sürümünü kaldırabilecek güçte bir bilgisayar olmasına rağmen acayip kötü kasıyor. (Bu arada işlemcimi yeni değiştirdim, acaba ondan kaynaklanıyor olabilir mi? Bilgisayarcı format atman lazım demişti, ben de atamadım.)
Sistem Flex Channel'da. Bu kasmaya sebep olabilir. Bu konuda detaylı bilgiyi @xbea 'dan alabilirsiniz.
3. Nesil işlemci ve anakart sistemlerinde BD PROCHOT açık olabiliyor. ThrottleStop indirin. Google'a ThrottleStop yazın. İlk çıkan siteden indirin. RAR'dan çıkartın. Programı çalıştırın. Ana Ekrandan BD PROCHOT tikini kaldırın. Tekrar test edin.
Sistem Flex Channel'da. Bu kasmaya sebep olabilir. Bu konuda detaylı bilgiyi @xbea'dan alabilirsiniz.
3. nesil işlemci ve anakart sistemlerinde bd prochot açık olabiliyor. ThrottleStop indirin. Google'a ThrottleStop yazın. İlk çıkan siteden indirin. RAR'dan çıkartın. Programı çalıştırın. Ana ekrandan bd prochot tikini kaldırın. Tekrar test edin.
Sistem Flex Channel'da. Bu kasmaya sebep olabilir. Bu konuda detaylı bilgiyi @xbea 'dan alabilirsiniz.
3. Nesil işlemci ve anakart sistemlerinde BD PROCHOT açık olabiliyor. ThrottleStop indirin. Google'a ThrottleStop yazın. İlk çıkan siteden indirin. RAR'dan çıkartın. Programı çalıştırın. Ana Ekrandan BD PROCHOT tikini kaldırın. Tekrar test edin.
Hocam normalde 2+2, 4+4, 8+8, 16+16 şeklinde olmalıdır Dual channel RAM'ler. 4+2 olunca RAM'ler Flex channel dediğimiz bir türe geçiş yapmış oluyor. Bunun Türkçe meali: rahat, esnek kanal. Özetle şu şekilde çalışıyor sistem:
Şimdi eğer kullandığınız program/oyun 4 GB RAM kullanımı olana kadar RAM'leriniz Dual Channel olarak çalışmaya devam ediyor, ancak iş kullanım 4 GB'ı geçince değişiyor; 4 GB üstü için bu sefer tek kanal moduna geçiyor RAM'ler. Buradan itibaren tek kanal olarak devam ediyor işler.
Bunun dışında eğer zor durumda değil iseniz kesinlikle Flex Channel önermiyorum, çok sıkıntılı ve sistemin kafasını karıştırabilecek bir RAM dizlimi. Eğer sistemin kafası karıştıysa dediğiniz gibi: Dual Channel verimi düşüp drop oluşturması muhtemel.
Evet hocam geçen ki konudan alıntı yapıp düzenledim. Bu taktiği kullanarak baya zaman kazanıyorum. Bu arada etiket için de teşekkür ederim hocam.
Hem chipset, hem ekran kartı sürücüleri güncel mi?
Hocam normalde 2+2, 4+4, 8+8, 16+16 şeklinde olmalıdır Dual Channel RAM'ler. 4+2 olunca RAM'ler Flex Channel dediğimiz bir türe geçiş yapmış oluyor. Bunun Türkçe meali: Rahat, esnek kanal. Özetle şu şekilde çalışıyor sistem:
Şimdi eğer kullandığınız program/oyun 4 GB RAM kullanımı olana kadar RAM'leriniz Dual Channel olarak çalışmaya devam ediyor, ancak iş kullanım 4 GB'ı geçince değişiyor; 4 GB üstü için bu sefer tek kanal moduna geçiyor RAM'ler. Buradan itibaren tek kanal olarak devam ediyor işler.
Bunun dışında eğer zor durumda değil iseniz kesinlikle Flex Channel önermiyorum, çok sıkıntılı ve sistemin kafasını karıştırabilecek bir RAM dizlimi. Eğer sistemin kafası karıştıysa dediğiniz gibi: Dual Channel verimi düşüp drop oluşturması muhtemel.
Evet hocam geçen ki konudan alıntı yapıp düzenledim. Bu taktiği kullanarak bayağı zaman kazanıyorum. Bu arada etiket için de teşekkür ederim hocam.