i5-3230M sistemde Valorant düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 10

Shura_Sama019

Hectopat
Arkadaşlar Valorant oyunun da sistem gereksinimlerim karşılandığı halde oyunda 20 FPS alıyorum tüm yolları denedim ama olmadı lütfen yardım eder misiniz?
Sistem özellikleri:
İşlemci 2,6 GHz Intel Core i5-3230M
Bellek 6 GB DDR3
Ekran kartı 2 adet AMD Radeon HD 7670M (2 GB DDR3 ayrılmış) Intel HD Graphics 4000.
Hard disk 500 GB 5400 RPM SATA.

Oyunu AMD ekran kartınız ile çalıştırdığınıza emin olun.
Arkaplanda çalışan her şeyi kapatın.
Yüksek performans güç planını uygulayın.
Sıcaklık değerlerinizi kontrol edin.
MEM Reduct programını kullanın.
Sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun.
Windows'un kullanmadığınız hizmetlerini, programlarını devre dışı bırakın/silin. bknz. Windows 10 Debloat (Ne yaptığınızı bilmiyorsanız bulaşmayın.)

Bunlar dışında bu sisteme SSD takmanız sizi çok rahatlatır.

Oyunu AMD ekran kartınız ile çalıştırdığınıza emin olun.
Arka planda çalışan her şeyi kapatın.
Yüksek performans güç planını uygulayın.
Sıcaklık değerlerinizi kontrol edin.
Mem reduct programını kullanın.
Sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun.
Windows'un kullanmadığınız hizmetlerini, programlarını devre dışı bırakın/silin. bknz. Windows 10 Debloat (ne yaptığınızı bilmiyorsanız bulaşmayın.)

Bunlar dışında bu sisteme SSD takmanız sizi çok rahatlatır.

Bunların hepsini yapmama rağmen sadece 1 FPS'lik fark var.

Bunların hepsini yapmama rağmen sadece 1 FPS'lik fark var.
AIDA64 ile yaklaşık 10 dakikalık bir stress testi yapıp sıcaklık değerlerinizi ve MSI Afterburner-RivaTuner ile oyun içi ortalama CPU/GPU kullanımlarınızı paylaşır mısınız. Nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız tıklayın.

Ekran kartınızın yazılımından herhangi bir FPS kısıtlaması olmadığından emin olun.
Ayrıca kullanıyorsanız sanal bellek ayarını kapatın.

Bu adımlar bir çözüm oluşturmadıysa Razer Cortex programına bir şans verebilirsiniz.

Ayrıca eğer sisteminizi sadece oyun için kullanıyorsanız sistem kaynaklarını daha az kullanan işletim sistemlerini deneyebilirsiniz.
Bu arada CPU'nuzun Unpark edildiğinden emin olun.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı