i5-3230M ve GT 630M Düşük FPS Sorunu

HeilLife

Kilopat
Merhaba değerli arkadaşlar ve görevli arkadaşlar. Windows 10'a geçtiğimden beri fps ile çok sıkıntılar yaşadım daha sonra bilgisayara format attım yine düzeltemeyince windows 8.1'e tekrar geçtim. Eskiden ortalama performans aldığım oyunlarda şimdi çok düşük performanslar alıyorum. Birde oyuna alt+ tab yaptığım zaman oyunda 5 saniyelik FPS yükselmeleri olduğunu gördüm ama 5 saniyeden sonra FPS geri düşüyor.

Sistem Özelliklerim
  • Intel Core i5 3230M
  • Intel HD Graphics 400
  • Nvidia GeForce GT 630M
  • RAM 8 GB

Son düzenleyen: Moderatör:
630m devreye girmiyor olabilir. Gpu-z den kontrol edebilirsin. 3230m laptopum ile Windows 10 en sonunda donunca 8.1 formatladım ben de 1.5 ay önce. Daha sonra temiz kurulum denerim gerekli olursa.

384929
384930

Hocam overclok yapma şansım var mı ?
Eki Görüntüle 384933
Yapılabiliyor mu bilmiyorum ama asıl sıkıntı eskiye göre neden performans çok düşük, onu çözmek lazım. Hd graphics 4000'nin de güncel olduğuna emin ol ve 630m de dahil doğru sürücüleri kurmalısın.
Klasik olacak ama prize takılı ikenki 630m ayarları kontrol panelinde performans seçili olsun direkt tarif edemiyorum Nvıdıa arayüzünü unuttum yıllar oldu. :) Sağ altta güç seçeneği de dengeli olsun.

Benim kullandığım 8.1'i buradan indirdim.

384951

Birşey farkettim turbo boost'u açtığım zamanda hız aynı kalıyor, düşürdüğüm zamanda hızı yine aynı kalıyor .İşlemcimin kendi web sitesinde
İşlemci Temel Frekansı: 2,60 GHz
Maks Turbo Frekansı: 3,20 GHz
yazmasına rağmen iki sonucada uymuyor.
Yapılabiliyor mu bilmiyorum ama asıl sıkıntı eskiye göre neden performans çok düşük, onu çözmek lazım. Hd graphics 4000'nin de güncel olduğuna emin ol ve 630m de dahil doğru sürücüleri kurmalısın.
Klasik olacak ama prize takılı ikenki 630m ayarları kontrol panelinde performans seçili olsun direkt tarif edemiyorum Nvıdıa arayüzünü unuttum yıllar oldu. :) Sağ altta güç seçeneği de dengeli olsun.

Benim kullandığım 8.1'i buradan indirdim.
Hocam ben orjinal cd'den kurdum windows 8'i tüm driverlerini güncel kurduğumdan eminim :)
Hocam birşey farkettim şimdi prizde değilken işlemci daha çok performans veriyor :O
384960

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 384951
Birşey farkettim turbo boost'u açtığım zamanda hız aynı kalıyor, düşürdüğüm zamanda hızı yine aynı kalıyor .İşlemcimin kendi web sitesinde
İşlemci Temel Frekansı: 2,60 GHz
Maks Turbo Frekansı: 3,20 GHz
yazmasına rağmen iki sonucada uymuyor.

Hocam ben orjinal cd'den kurdum windows 8'i tüm driverlerini güncel kurduğumdan eminim :)
Gerekli olduğunda kendisi açar hocam elle müdahale yapılamıyor. 1.25ghz de sabit kalıyor ise kasması normal tabi ama ben de yaşamadığımdan bilemiyorum. En yüksek işlemci durumu %100 ise başka bir yerde sorun. Hardware monitörden sıcaklıklara da bakabilirsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı