i5 3317U + HD7600M Series Çok Isınıyor

Doğukan09

Kilopat
Yer
Aydın
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, yarım saat Battlefield 3 oynuyorum ve bilgisayarım aniden kapanıyor. GPU-Z'den baktığımda yanılmıyorsam ekran kartı 90 dereceyi görmüştü.

Laptop'a temal macun sürülür mü? Rehber videosu var mı?

Soğutucu önerilerinizi bekliyorum
  • Intel Core i5 3317U 1.70 Ghz
  • Windows 7 64 bit
  • AMD Radeon Hd 7600M Series
  • 4GB DDR3 1066MHz/1333MHz Ram

Son düzenleyen: Moderatör:
Leptop'a termal macun sürülüyor. Çok zor değil garantisi varsa açamazsın arka kapağı garanti yanar. Servise götür yaptır orada.

Bilgisayarı ne zaman aldın? Soğutucu var mı? Belki de içindeki fanlar yanmıştır. Yine de altına bir soğutucu koyup termal macunu yenilemekte fayda var bence.

Yanlış Bilgilendirme
Kardeş ekran kartı ısınıyorsa sana ZALMAN STG2'yi tavsiye ederim. Bu macun işlemci, ekran kartı, çip set gibi yerlerde iyi gidiyor. Ayrıca "Recional" arkadaşımızın da dediği gibi laptop garanti kapsamındaysa tek vidasını söktüğün an bilgisayarın garanti dışı kalır ve benim önerdiğim macunu da kalkıp şirketin servisine de öneremezsin. :D

Genelde 2 yıl garanti olur o zaman servise ver @Silinen üye arkadaşın dediği macuna baktım gayet güzel ama servise bunu öneremezsin oradan dandik bir macun süreceklerdir.

Çok ilkel bir yöntem ama içine üflemeyi denedin mi? :D Benim de laptopum bir sene öncesine kadar aşırı ısınıyor. Oyun oynarken kapanıyordu. Bir gün sinirden bütün fişleri çekip aldım elime, içine bir üfürmüşüm... O günden beri sorun çıkartmadı. Saçma ama işe yarıyor. :D

• Cihazınız Casper veya Exper gibi dandik dundik bir marka değilse bal gibi de arka kapağı çıkartır ve içinde istediğiniz işlemi yapabilirsiniz. Garanti dışı kalmaz.
  • Cihazın hava çıkış noktalarından hava çıkıyor mu kontrol edin.
  • Eğer çıkıyorsa çıkış hızını kontrol edin.
  • Eğer çıkmıyorsa içini açın veya içini açmaktan korkuyorsanız bir süpürge yardımıyla yandan tozları çekin.
  • Bilgisayarı tekrar açıp test edin.
  • Oyun oynayacağınız zaman cihazın altına ısı dağıtabilecek bir maddeye sahip soğutucu koyun.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı