i5 3317U Sisteme RAM Yükseltmesi

ichglaube

Centipat
Merhaba, YouTube'da RAM yükseltme videosunu görüp buraya yardım için geldim.

Bilgisayarım linkte görülebilir, 8 senelik bilgisayar. Artık günlük kullanım için yavaş gelmeye başladı. Biraz olsun daha idare etsin istiyorum bu yüzden RAM yükseltmek istiyorum. Varsa başka tavsiyeleriniz onlara da açıgım.

Memory vs spd görsellerini paylaştım. Maksimum ne kadar RAM ve hangi RAM'i kullanabilirim?

Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• memory.JPG
    memory.JPG
    35,5 KB · Görüntüleme: 52
  • SPD.JPG
    SPD.JPG
    47 KB · Görüntüleme: 49
4 GB daha alabilirsin
Bir sorun olmaz ancak mhz değerlerinize göre alın görev yöneticisi performans ve alt satırda mhz değerlerin çıkar ona uygun olanı alırsan daha iyi olur fazla MHz değerleri olan RAM alırsan boşuna para gider.

Bilgisayarım linkte görülebilir, 8 senelik bilgisayar. Artık günlük kullanım için yavaş gelmeye başladı. Biraz olsun daha idare etsin istiyorum bu yüzden RAM yükseltmek istiyorum. Varsa başka tavsiyeleriniz onlara da açıgım.

Memory vs spd görsellerini paylaştım. Maksimum ne kadar RAM ve hangi RAM'i kullanabilirim?

Şimdiden teşekkürler.

Hocam RAM'i sokup fotografini atabilir misiniz?

Şimdiden teşekkürler.

Görsellerde gördüğüm kadarıyla bilgisayarınız zaten Dual Channel Ram kullanıyor. Bilgisayarınızda kaç adet Ram slotu var? SPD kısmından Slot1-Slot2 seçeceğiniz yerde Slot3 veya Slot3-Slot4 şeklinde boş olup olmadığını görebilirsiniz. Eğer 2 slot varsa, eski Ram'lerinizle vedalaşmak gerekebilir.

Cihazınızda 2+2 toplam 4 GB bellek bulunuyor. Bunun 2 GB kısmı anakarta gömülü. Bellek değişimi yapabileceğiniz sadece bir tane slot var. Toplam 6 GB desteğiniz varmış. Mevcut olan 2 GB belleği çıkarıp yerine 4 GB bellek takabilirsiniz. 4 GB DDR3 1600 MHz CL11 1.5V SODIMM bellek alacaksınız. Voltajı 1.35 olan bellekler de var. Onlardan almayın, uyumsuz olabilir.

z930.png

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

4 GB daha alabilirsin
Bir sorun olmaz ancak mhz değerlerinize göre alın görev yöneticisi performans ve alt satırda mhz değerlerin çıkar ona uygun olanı alırsan daha iyi olur fazla MHz değerleri olan RAM alırsan boşuna para gider.
Görev yöneticisinin ekran görüntüsünü paylaştım. Dediğinize göre azami 8 GB yapabiliyorum sanırım. Ayrıca, yanlış anlamıyorsam iki slot da dolu 2gb+2gb şeklinde. Bu yüzden ikisini söküp 4GB+4GB olması mümkün mü?

Hocam RAM'i sokup fotografini atabilir misiniz?
Maalesef sökemiyorum. Arka kapağın tam ortasında garip bir vida var onu sökmek için ayrı bir tornavida sipariş edeceğim.

Görsellerde gördüğüm kadarıyla bilgisayarınız zaten Dual Channel Ram kullanıyor. Bilgisayarınızda kaç adet Ram slotu var? SPD kısmından Slot1-Slot2 seçeceğiniz yerde Slot3 veya Slot3-Slot4 şeklinde boş olup olmadığını görebilirsiniz. Eğer 2 slot varsa, eski Ram'lerinizle vedalaşmak gerekebilir.
task manager'da slot 1 ve slot 2 dolu gözüküyor. Ekran görüntüsü paylaştım. Ayrıca SPD kontrol ettim, slot 1 ve slot 2 var sadece. Slot 2'nin de ekran görüntüsünü paylaştım. Eğer değecekse vedalaşabilirim problem değil. Bilgisayarım fiziksel ve kozmetik olarak gayet sağlam durumda. Açıkçası yeni bilgisayar alıp bunu ıskartaya çıkartmak istemiyorum. Zaten mail, office, film vs. gibi günlük işlere kullanıyorum. Beni biraz daha idare etsin istiyorum.

Cihazınızda 2+2 toplam 4 GB bellek bulunuyor. Bunun 2 GB kısmı anakarta gömülü. Bellek değişimi yapabileceğiniz sadece bir tane slot var. Toplam 6 GB desteğiniz varmış. Mevcut olan 2 GB belleği çıkarıp yerine 4 GB bellek takabilirsiniz. 4 GB DDR3 1600 MHz CL11 1.5V SODIMM bellek alacaksınız. Voltajı 1.35 olan bellekler de var. Onlardan almayın, uyumsuz olabilir.

Eki Görüntüle 575975

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkürler cevap için. Bakıyorum bağlantılara. Dikkat edeceğim yazdıklarınıza.

Dosya Ekleri

• slot2.JPG
    slot2.JPG
    34 KB · Görüntüleme: 43
  • taskmanager.png
    taskmanager.png
    14,6 KB · Görüntüleme: 41
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı