Çözüldü i5 3330 sistemde klavye ve fare bir anda tamamen donuyor fakat ışıkları yanmaya devam ediyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

efekangrn

Femtopat
Daha fazla  
Bilgisayarda sadece 1 fare 1 klavye 1 internet (USB Wi-Fi) kulaklık ve mikrofon takılı.
Monitörüme ise HDMI to VGA ile bağlı,
Örnek: Bilgisayarı açtım ve kullanmaya başladım. Bazen 5 dakika bazen ise hemen veya daha farklı sürelerde 30 dk, 1 saat gibi farklı farklı zamanlarda bu sorunla karşılaşıyorum.
Oyunda veya belirli bir uygulamada olunca değil yani belirli bir program yapmıyor bunu.
Klavye ve farem bir süre sonra aynı anda ikisi de çalışmayı bırakıyor, klavyemin ışığı bozuk lamba gibi kendiliğinden açılıp açılıp kapanıyor ve farenin de ışığı normal olarak.
Yanıyor, ama çalışmayı bırakıyorlar, bekleyince geri gelmiyor, USB portlarının hepsini değiştiriyorum farklı yerlere takıyorum düzelmiyor yine ışıkları yanıyor ama çalışmıyor. Bilgisayarı kasadaki kapatma ya da restart tuşu ile kapatıyorum ve yeniden açıldığında ikisi de her portta çalışıyor. Bazen klavye ve mouse aynı anda durmuyor.
Yani bazen ikisi de çalışırken klavye çalışmaya devam ediyor ama fare anlattığım gibi oluyor ya da klavye duruyor fare çalışıyor, Aygıt Yöneticisi'nden güç sçeneklerinin tikini kaldırdım, güç planı ayarlarındanda USB güç ayarlarını yaptım Windows'u yeniden format ile kurdum, yani bir sürü forumada baktım tamirciyede götürdüm oda bulamadı nereden kaynaklandığını (profesyonel bir tamirci değil, küçük ilçe tamircisi ).
3 4 aydır hala devam ediyor sorun bıktım artık, klavye ve farem sağlam ve başka klavye fareyle test etsem de yine de aynısı gibi donuyor, USB portlarında olacak tozdan da bu kadar çalışıp gitmesi falan olmaz bence başka çözümler lazım bana,
Sistemim ise şu: İşlemci Intel Core i5 3330 3.00 GHz, RAM Kingston 8+8, ekran kartı: AMD Radeon R7 240 4 GB, Power'im 300W, kasam ışıklı değil, sıvı soğutma yok böyle bir sistem işte. Bir sürü forum okudum hepsi bir öneride bulunmuş, sizden ricam gerçekten benimle aynı sorunu yaşayıp kalıcı olarak çözen birileri ve bunun gerçekten kalıcı çözümünü bilen tamirciler yazsın, diğer forumlarda önerilerin hepsi aynı ve hiçbiri işe yaramadı.

Çözüm

Sürücüyü Aygıt Yöneticisi'nden silip bilgisayarı kapattım, ekran kartını da çıkarıp bilgisayarı açtım. Klavyenin ışığını açıyorum, ışık bir süre sonra kapanıyor ama klavye ve Mouse'da hiçbir sıkıntı yok. -du, şu anda mouse daha az takılıyor, klavye ise iyi, (1 dakika sonra) mouse takılması geçti şimdi,

Yok ya az sıklıkla yine "ffffffff" diye basılı kalıyor ama çok az sıklıkla.

Sorunu çözdüm, çözülmeden hemen önce yaptığım birkaç şey var söyleyim, RAM'leri çıkarttım, RAM yuvasının içini peçete ile temizledim, BIOS'daki kendilinden varsayılan olarak etkinleştirilen Turbo yani hızlandırma özelliklerini devre dışı bıraktım, klavyem tamamen ışıklıydı, sadece normal caps/num/scroll ışıklı eski bir USB'li klavye taktım, ekran kartının sürücü yazılımını sildim, ekran kartını çıkarıp PC'yi açtım sonra kapatıp ekran kartını takıp PC'yi açtım yani yeniden bir ekran kartı sürücüsü indirmedim kendisi tanıdı, farklı bir odada farklı bir prize taktım, 1-2 gün hiç açıp kullanmadım, Power'im 300W bunu da söyledim galiba ama çözüm olarak tekrar söylemiş oluyum, HDD ve SSD'yi anakartta farklı portlara taktım, eski klavyem batletron du, Power yetersizliği olabileceğini düşünüyorum klavye ışıklı olduğu için, çünkü başka PC ve TV'de o klavye de çalışıyor şu anda, çözüm için bunları yaptım tavsiye ederim.
Ekran kartı sürücüsünü kaldırıp kurmayı, güncellemeyi veya farklı bir sürüm denediniz mi?

Ekran Kartımın Sürümünü Yükseltmeye çalıştım evet Yükseltebildimmi bilmiyorum, daha önce hiç yapmadım, Güncellemek için program vb link verebilirmisiniz.

Dosya Ekleri

• qfewfewewewfewf.PNG
    4 KB · Görüntüleme: 21
Yaptım, güncelledim ama hâlâ devam ediyor. Ve ek olarak, mouse takılıp takılıp devam ediyor ve klavye ise gidiyor. Numlock’a veya herhangi bir tuşa 5-6 kere hızlı hızlı basınca çalışıyor ve çalışırken kullanırken de tuşlara basılı kalıyor. Ya yanlışlıkla yazdığım şeyin tamamını siliyor ya da 1 harfi tekrar ediyor böylleeeeeeeeeeeeeeeeeee şu anda oluyor böyle. "böyle" yazısını kendisi uzattı mesela. Ve diğer sorun da devam ediyor hâlâ. PC’yi sıfırladım yine olmadı. Başlangıca "ctfmon.exe" de ekledim. CPU, GPU, RAM, disk, ağ kullanımı da normal. Kabloda da sorun yok. "Güç tasarrufu için bu aygıtı kapatsın" da devre dışı hepsinde. Güç seçeneklerini de yaptım. PC çalışırken bir başka bir USB takar veya çıkarırsam da klavye gidiyor. Virüs de yok, toz da değil. Her portu da denedim. Başka PC’de bu klavye ve mouseler çalışıyor ve bunda başka klavye ve mouselerde de böyle. Yani klavye mouse sağlam. Portlarda, her şey çalışırken bir şey çıkarsam gidiyor klavye mouse falan. Hiçbir yerde çözüm bulamadım. İllaki kocaman dünyada bunu yaşayan ve çözümünü direkt bilen bir bilgisayar şirketi profesyonel kişi tam çözümü biliyordur. Ben çözünce her yerde paylaşacağım garanti çözümü çünkü bu sorunu yaşayanların forumlarına da baktım, kimse bilmiyor. Lütfen yardım edin.

İşlemci sıcaklık değerlerinizi kontrol ettiniz mi? Core Temp programı ile anlık olarak bakın bir.

Aygıt Yöneticisi'nden görüntü bağdaştırıcıları kısmını atabilir misiniz? Bir de DDU ile ekran kartı sürücünüzü kaldırıp deneyin. Sürücü kurmayın ama, sonra bilgisayarı biraz kullanın bu dedikleriniz bir daha olacak mı bir bakın.

Aygıt Yöneticisi, DDU'yu denemiştimya hatta sürüm yükseltmiştim.

Dosya Ekleri

• 142341241.PNG
    13,8 KB · Görüntüleme: 15
Aygıt Yöneticisi, DDU'yu denemiştimya hatta sürüm yükseltmiştim.

Şimdiki sürüm de sıkıntılı olabilir hocam, görüntüyü ekran kartından değil de işlemciden alınca eğer bu sorunlar yaşanmıyorsa sürücü sıkıntısıdır, onu denemek için söyledim. Eğer sürücü sıkıntılıysa uygunsürüm bulana kadar denemeniz gerekecek. Bir de bilgisayarınızda Valorant yüklü mü?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…