i5-3330 ve R9 285 Battlefield 1 FPS düşmesi

Slevinus

Hectopat
Daha fazla  
Ben R9 285 kartımla Battlefield 1 oynamaya başladım. FPS değerlerim olarak her şey normal 65-90 arası seyrediyor ancak problem şu ki oyun içinde çok fazla ani FPS düşüşü yaşıyorum. Bunu iki nedene bağladım ya işlemcimde darboğaz problemi yaşıyorum ya da bellek yetersizliği yaşıyorum. Bu sebeple 3 GHZ baz hızına sahip işlemcimin güç çarpanını 32'ye getirip 3.2 GHZ boost frekansta denemeyi düşünüyorum ama zaten 65-69 derece arasında seyreden sıcaklıklarım olduğunu düşününce sizce bunu denemeli miyim? 200 MHz az bir fark değil çünkü. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi bir soğutucuya sahipseniz tabii ki olabilir, ancak değilse ısınan bir işlemcinin performansı da düşer. Yani sen boostlasan da ısınınca yine performans düşecek. Olan

CPU kullanımı oyun içinde %97 ile %100 arasında devamlı. %97 tam performans olarak sayılabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkaplanda çalışan uygulama antivirüsüm var bir de tabi gputweak ve hw monitor gibi uygulamalar fazla kaynak kullanmayan uygulamalar bunlar. Antivirus olarak avast free security kullanıyorum.

Sizce güç çarpanını artırayım mı?

Aynı sorun bendede var.
Valla inanılamayacak bir durum oldu. İşlemci frekansını 3 GHZ den 3.1 GHZ'e çektim ve darboğazın dsi kalmadı. Ultra ayarlarda doku kalitesi sadece yüksek 70 FPS'de inanılmaz akıcı oynuyorum. Fakat anormal olan bu değil. Asıl anormal olan, hızı artırınca işlemcimin, tüm sıcaklık değerlerim düştü. İşlemci 70'lerde 66'lara düştü, Ekran kartım 75'lerden 68'lere düştü. Ben şu an mucizevi bir olay yaşadığımı düşünüyorum.

Beyler konuyu değiştiriyorum. Mesele işlemciden kaynaklanmıyormuş. Mesele gpu değerlerini ekranda görmek için kullandığım xsplit programından kaynaklanıyrmuş. Kendisini kapatınca problem çözülüyor. Ben de öyle oldu en azından tabi işlemciden de oluyor mu olmuyor mu onu bilmiyorum.

Oyun içi kullanım değerlerini görmek istiyorsan msi afterburner çok daha kullanışlı. İlla gpu tweak kullanıcam dersende CAM diye bir uygulama var onu kullan xsplit kullanma.

CAM

İkiside xsplit'ten çok daha kullanışlı.

Oyun içi kullanım değerlerini görmek istiyorsan msi afterburner çok daha kullanışlı. İlla gpu tweak kullanıcam dersende CAM diye bir uygulama var onu kullan xsplit kullanma.

CAM

İkiside xsplit'ten çok daha kullanışlı.
MSI olabilir kullanabilirim. Şansdan mıdır bilmiyorum bu aralar sorunlarla uğraşıyorum. Şimdi de BF1 de ekran ara sıra yeşilleniyor. Nasıl desem saliselik yeşil ton verip normale dönüyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı