i5 3450 hangi ekran kartları için yeterlidir?

halil yurtsever

Decapat
Herhangi bir işlemcinin bir ekran kartını besleyip beslemeyeceği nasıl anlaşılır? Bunun için herhangi bir site var mıdır? İşlemcim i5 3450. Hangi ekran kartlarını besler öğrenmek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
'
cevaplar için çok teşekkür ederim :) 1050 ti ile sorun yaşamayacağım söyleniyor. RX470 ekran kartı ile %6 darboğaz yaşayacağım söyleniyor. Yani bu ekran kartından %94 verim alabileceğim mi demek oluyor? Eğer öyleyse sizce almaya değer mi?

Merhaba,
Amd Phenom X6 1090T ile Msi 1050 Tİ ekran kartı %3 darboğaz gösteriyor, (kullandığım eski sistemim) %10'lara kadar bir sorun yaşanmıyor diye biliyorum. %6 düşük bir oran, sorun yaşamazsınız RX470 ile. Almaya değer mi kısmına gelirsek. burada da fiyatları da göz önünde bulundurmak gerek. Bende Ekran kartı alırken RX560 ile 1050 Tİ arasında kalmıştım. Tercihimi 1050 Tİ'den yana kullanmıştım. Burada da seçim sizin, ama sizin yerinizde olsam 1050 Tİ alırdım. :)
Bottleneck calculator | First bottleneck calculator | TheBottlenecker buradan işlemcin ile kullanmak istediğin ekran kartının uyumunu hesaplayabilirsin. tek tek kıyaslaman gerek darboğaz yüzdelerini veriyor.
tahminime göre de 1050Tİ ile darboğaz almazsın. 1050Tİ üzeri sıkıntı olabilir.
'
cevaplar için çok teşekkür ederim :) 1050 ti ile sorun yaşamayacağım söyleniyor. RX470 ekran kartı ile %6 darboğaz yaşayacağım söyleniyor. Yani bu ekran kartından %94 verim alabileceğim mi demek oluyor? Eğer öyleyse sizce almaya değer mi?

'

Merhaba,
Amd Phenom X6 1090T ile Msi 1050 Tİ ekran kartı %3 darboğaz gösteriyor, (kullandığım eski sistemim) %10'lara kadar bir sorun yaşanmıyor diye biliyorum. %6 düşük bir oran, sorun yaşamazsınız RX470 ile. Almaya değer mi kısmına gelirsek. burada da fiyatları da göz önünde bulundurmak gerek. Bende Ekran kartı alırken RX560 ile 1050 Tİ arasında kalmıştım. Tercihimi 1050 Tİ'den yana kullanmıştım. Burada da seçim sizin, ama sizin yerinizde olsam 1050 Tİ alırdım. :)

Çözüm
Merhaba,
Öncelikle cevap için teşekkürler. RX470 ile 1050 Tİ kıyaslamasını iyice araştırdım. Hem youtube'da hem forumlarda. RX470 daha güçlü bir kart. 8-10 fps fazla veriyor ve renklerdirmesi de daha iyi. Fiyat olarakta 1050 Tİ'dan şuan da daha uygun. Daha iyi bir seçim gibi gözüküyor

RX 570 1000 TL iken GTX 1050 Ti kaç TL? RX 570 alın derim. Yaşayacağın darboğaz GTX 1050 Tİ'den çok daha performanslı olur yine de. RX 570, GTX 1060 3 GB gücünde.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı