i5 3450 sisteme ekran kartı önerisi

AloneDarkGhost

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayar özellikleri başlıkta belirtiğim gibi;
Anakart: Gigabyte H61M-DS2
İşlemci: i5 3450.
RAM: 4+8 1333MHz DDR3.
PSU: 350W.
Şu an kullandığım ekran kartı AMD Radeon HD 5500 series ve artık çekilmez durumda değiştirmek istiyorum ama hangi kartı almalıyım tam bilgiye sahip değilim. Fikir aldığım 2 kişide birbirinden farklı şeyler anlatmakta. Biri bu sisteme hiç para harcama, yeni sistem topla diyor diğeri kart takabilirsin diyor. Benim şu anda yeni sistem dizebileceğim bütçem yok 3000-3500TL bandında bir kart takarak bir süre daha bu sistemde kalmak zorundayım. Ayrıyeten RX560, GTX1060 gibi kartlar bu sisteme uyumlu mu? Yine bu 2 kişi bu konuda da birbirinden farklı şeyler söylemekte eğer ki bu kartlar uyumlu değilse ne önerirsiniz(PSU'yu 500W yapabilirim önerilerinizi ona göre yapabilirsiniz) şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar özellikleri başlıkta belirtiğim gibi;
Anakart: Gigabyte H61M-DS2
İşlemci: i5 3450.
RAM: 4+8 1333MHz DDR3.
PSU: 350W.
Şu an kullandığım ekran kartı AMD Radeon HD 5500 series ve artık çekilmez durumda değiştirmek istiyorum ama hangi kartı almalıyım tam bilgiye sahip değilim. Fikir aldığım 2 kişide birbirinden farklı şeyler anlatmakta. Biri bu sisteme hiç para harcama, yeni sistem topla diyor diğeri kart takabilirsin diyor. Benim şu anda yeni sistem dizebileceğim bütçem yok 3000-3500TL bandında bir kart takarak bir süre daha bu sistemde kalmak zorundayım. Ayrıyeten RX560, GTX1060 gibi kartlar bu sisteme uyumlu mu? Yine bu 2 kişi bu konuda da birbirinden farklı şeyler söylemekte eğer ki bu kartlar uyumlu değilse ne önerirsiniz(PSU'yu 500W yapabilirim önerilerinizi ona göre yapabilirsiniz) şimdiden teşekkür ederim.

3700 civarına RX 6500XT satılıyor. Daha uyguna RX 6400 var. Sıfırda tercihler bunlar olabilir ama PCI Express 3 olduğu için bazı oyunlarda sorun olabiliyor. (en belirgini Doom ethernal da) PSU değişse iyi olur fakat bu iki kart çok güç tüketmediği için sorun yaşayacağınızı sanmam.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim peki ben bu sistem özelliklerindeki bilgisayarıma GTX1060 6GB taksam işlemciden,anakarttan ya da ramlerden kaynaklı bir sorun çıkarmı?

İşlemci belki biraz darboğaz yapabilir ama yeterli olur bu sisteme.

Sistemin 3500 TL etmiyor ekran kartı aşırı gelir. İleride ben sistemi yenileceğim ekran kartını yeni sistemde kullanacağım diyorsan mantıklı ama değilse tüm sistemi satıp 3500ü üstüne ekleyip güzel bir sistem toplayabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı