i5 3450 ve RX6600 darboğaz yapar mı?

• Konuyu başlatan hkn07
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 26
  • Görüntüleme 1.574

hkn07

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba eski bilgisayarı oğlum için yükseltmem gerekiyor. Bilgiye ihtiyacım var bayağıdır uzağım sistemlere fiyatlar uçmuş.

ASUS H61M-K anakart, i5 3450 işlemci, 8 GB RAM, RTX650 Ti Boost ekran kartı 600 watt 80+ PSU mevcut. RAM ve ekran kartı yükseltmek istiyorum.
RAM'ler 16 GB olacak.
Ekran kartı AMD Radeon RX6600 düşünüyorum monitör 1920*1080, ama %5.1 işlemci darboğaz oranı var. %5 işlemci darboğaz çok sıkıntı yaşatır mı ya da oyun ayarlarini kisarsam yeterli olur mu? İleride i7 3770K bulursam uyguna alacağım, o yüzden bu ekran kartını seçtim. Bir de anakartim PCI-E3 destekliyor fakat RX6600 PCI-e4. sıkıntı yaşar mıyım? Yeni oyunları Full performans açmama gerek yok. Ya da tavsiye edeceğiniz ne vardır?
Ek olarak oğlum PS5 diye tutturmuş, hem çok pahalı hem de biliyorum sıkılacak. Ama bilgisayarda kısıtlama yok her işine yarar diye düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar merhaba eski bilgisayarı oğlum için yükseltmem gerekiyor. Bilgiye ihtiyacım var bayağıdır uzağım sistemlere fiyatlar uçmuş.

ASUS H61M-K anakart, i5 3450 işlemci, 8 GB RAM, RTX650 Ti Boost ekran kartı 600 watt 80+ PSU mevcut. RAM ve ekran kartı yükseltmek istiyorum.
RAM'ler 16 GB olacak.
Ekran kartı AMD Radeon RX6600 düşünüyorum monitör 1920*1080, ama %5.1 işlemci darboğaz oranı var. %5 işlemci darboğaz çok sıkıntı yaşatır mı ya da oyun ayarlarini kisarsam yeterli olur mu? İleride i7 3770K bulursam uyguna alacağım, o yüzden bu ekran kartını seçtim. Bir de anakartim PCI-E3 destekliyor fakat RX6600 PCI-e4. sıkıntı yaşar mıyım? Yeni oyunları Full performans açmama gerek yok. Ya da tavsiye edeceğiniz ne vardır?
Ek olarak oğlum PS5 diye tutturmuş, hem çok pahalı hem de biliyorum sıkılacak. Ama bilgisayarda kısıtlama yok her işine yarar diye düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler.

Darboğazı nereden öğrendiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bi sitede %5 yazıyor.Google darbogaz hesaplama yazınca islemci ve ekran kartını girince değerler veriyor ama kullanan deneyimli arkadaslarin yorumu daha belirgin olur tabiki
Screenshot_2023-01-17-23-40-49-861_com.android.chrome.jpg

Hocam bir sitede %5 yazıyor. Google darbogaz hesaplama yazınca islemci ve ekran kartını girince değerler veriyor ama kullanan deneyimli arkadaslarin yorumu daha belirgin olur tabii ki
Eki Görüntüle 1636451

Yanlış gösteriyor. i5 3470 ve RX 570 ikilisini kullanıp çoğu oyunda fena darboğaz yaşayan bir arkadaşım var, siz i5 3450 ile RX 6600'den bahsediyorsunuz. Epey bir darboğaz yaşatacaktır.

Peki hocam i5 3450 işlemciye maksimum ekran kartı ne takabilirim?

Maksimum ne ekran kartı takabilirim derken, istediğiniz ekran kartını takabilirsiniz ama 1050 Ti veya RX 570'in üstü darboğaz yaşatacaktır. Bunlar bile yaşatabilir ama üzmez diye düşünüyorum. RX 6600 alacaksanız anakartı ve işlemciyi de güncellerseniz çok daha iyi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı