i5-3470 alınabilecek işlemci önerisi

BIOS Update yapmak aşırı zor değil.
Evet zor değil takıyorsun çalışıyor ama piyasayı ve ürünü bilmediğiniz için bu yorumu yapmanız normal.

1-) Türkiye içerisindeki H61 kartların %80'i fason üretim. Hazır sistemlerin içinde bulunan toptan çekilmiş ürünlerden bahsediyorum. Bu kartların Chipset driverleri bile yok. Saçma saçma sitelerde çıkıyor ama indirip kurmak akıl kârı değil. Bilindik markalarda üretti ama onlarda bile BIOS update dosyaları ya kayıp ya hiç sürülmemiş.

2-) 3. nesil çalışabilir mi? Evet. Aynı marka ve model anakarttan 2 tane var. 1 tanesi geçen sene 2. el olarak aldığım diğeri ise eski toplama bir kasadan çıkma. İkisi de açılırken BIOS kontrolü sırasında aynı markayı gösteriyor ama 2. el aldığım 3. nesili açarken kendi kasamdan çıkmış olan desteklemiyor. Fabrikadan BIOS updateli olarak çıktığı 3. nesili destekliyor.



Zamanında kan davası edinmiş gibi işten çıkınca anakartımla uğraşıyordum. Çeşitli markalarda ve aynı markadan arızalı kartları toplayıp bilgisayarcıma gidip BIOS Update deniyorduk.

10-12 tane anakarta denedik.

2 tanesi resmi sitesinde Update dosyası bulunan karttı ve kurulum aşamasında çöktüler.

1 tanesi benim kartla aynı markaydı ve 1 tanesi BIOS Update'li çıktı ama o markanın Update dosyasını bulamadık. RAM slotlarından bir tanesi bozuk olduğu için kullanılamazdı.

Kalanlar da ya tamamen çalışmıyordu ya da yine 1-2 sorunu vardı ve BIOS Update dosyası bulunmuyordu.

3770k neden tam uygun değil anlamadım kabul etmiyor falan dedi arkadaş risk yoktur değil mi?
Hocam anakart marka modelinizi atın bakalım BIOS Update uygun mu? Alacaksanız satan kişiye iade edip edemeyeceğinizi sorun.

i7 2600 2000-3000 civarında normal fiyatları bu şekilde mi gerçekten çok pahalı değil mi bu segment bir işlemci için.
Sırf i7 diye öyle pahalıya satıyorlar. 2-3 güne çok ucuza denk getirirsiniz yeter ki günde 10-15 kere tüm 2. el sayfalarını kontrol edin. Ayrıca yakınınızdaki bilgisayarcıları arayın sorun eski olduğu için kenarda köşede bırakıyorlar ben öyle bulmuştum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı