i5 3470 alınır mı?

I7 3770 kullanıcısıyım sanırım uyumlu olabilecek en iyi işlemci bu.
Ryzen 5 3600 ile yakın ama bütçe olunca Ryzen tarafından daha iyi bir Anakart ve CPU almak daha iyi olabilir.(İşlemcini görmedim)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

?¿

Her şey oyun değil biliyorsun değil mi? Bana şimdi R5 3600 (!) yerine İ7 3770'i savunacağım deme. Ders çalışacağım daha :)

Her şey oyun değil biliyorsun değil mi? Bana şimdi R5 3600 (!) yerine İ7 3770'i savunacağım deme. Ders çalışacağım daha :)
Yok yahu tabiki savunmayacağım her açıdan cidden geride ama yani alınabilecek bir işlemci o anlamda yazıyorum korkutmak istemezdim :D.
Her şey oyun değil tabi ki biliyorum fakat direk bunu benchmark olarak bulduğum için attım ki şunu öğrendim 3770 10-20FPS geriden takip ediyor.
Bütçe gerçekten az ise (yeni anakart ve işlemci alamayacak kadar) alınabilir ve güçlü bir işlemci diye yazdım :).
Ylksa ben bu işlemcinin dedem yaşında olduğunu ve çekirdek olarak (ve bir yığın şeyden) geriden takip ettiğini biliyorum :).

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

?¿

Testte kullanılan ekran kartı iki işlemcinin de rahatlıkla besleyebileceği bir model, hatta yer yer az da olsa 3600'ün öne geçtiği yerler var o videoda, sonuçta oyunu ekran kartı oynatıyor. Aradaki farkı çok daha güçlü bir ekran kartı modeliyle RTX 2060 Super/2070 ile test edildiğinde ya da multi-core destekli workstation bazlı çalışmalarda, yayın yaparken, profesyonel blender/maxwell tabanlı yazılımsal render testlerinde anlayabiliriz.

Testte kullanılan ekran kartı iki işlemcinin de rahatlıkla besleyebileceği bir model, hatta yer yer az da olsa 3600'ün öne geçtiği yerler var o videoda. Aradaki farkı çok daha güçlü bir ekran kartı modeliyle RTX 2060 Super/2070 ile test edildiğinde ya da multi-core destekli workstation bazlı çalışmalarda, yayın yaparken, profesyonel blender/maxwell tabanlı yazılımsal render testlerinde anlayabiliriz.
Haklısınız ama ben sadece sistemi kurtarmak amaçlı ya da bütçe gerçekten az ise (3770 fiyatını bilmiyorum) alınabilir demek istedim yoksa günümüzde o 8 yaşında dedeyi tavsiye etmem :).

Haklısınız ama ben sadece sistemi kurtarmak amaçlı ya da bütçe gerçekten az ise (3770 fiyatını bilmiyorum) alınabilir demek istedim yoksa günümüzde o 8 yaşında dedeyi tavsiye etmem :).

Önerinize saygı duyuyorum, o da bir seçenek tabii. Ama yine de 8 yaşına değmiş o dede günümüzde iyi iş çıkarıyor hala, 6C/12T şu an oyunlar için olmazsa olmaz bir standart yapısı değil henüz. Günümüzde her ne kadar oyun motorlarının bazıları 6 çekirdeğe göre optimize edilerek geliştirilse de çoğu 4 çekirdek optimizeli çıkıyor çıkmaya da devam ediyor, örneğin bu yılın en popüler işlemcilerinden biri olan 3300X 4 çekirdek olarak çıkış yaptı ve büyük ihtimal de uzun bir süre CPU Intensive oyunlarda sıkıntı çıkarmayacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı