i5 3470 - H61C sisteme yükseltme önerisi

Hayır değiştirmene gerek yok. Turbox anakart yok zaten AliExpress'de satılan OEM anakartların BIOS splash screen'ine Turbox logosu basılmış hali.
AliExpress'de satılan anakart:

Eki Görüntüle 2436145

Turbox H61C:

Eki Görüntüle 2436146

NVMe SSD desteği olmasından dolayı önerebilirim hatta. Aldığım ikinci el H61 anakartların çoğu çok uzun ömürlü olmadı. Ama bu anakartlarda bir sorun cıkarsa değişimini yapıyorlar.

Yazmayı unutmuşum. Evet i5 3470'den iyi. i5 3470 4 çekirdek 4 thread iken E3 1230V2 4 çekirdek 8 thread. Yani çoklu çekirdek performansı daha iyi.

Peki bu işlemciyimi taksak FPS artışı olur yoksa arkadaşın dediği gibi i7 3770 alsak mı?

Peki bu işlemciyimi taksak FPS artışı olur yoksa arkadaşın dediği gibi i7 3770 alsak mı?

i7 3770 daha iyi olur. Xeon işlemciler MHz olarak daha düşük işlemciler. Ayrıca masaüstü için üretilmediklerinden oyunlarda i7'nin gerisinde kalabilir. (düzeltme; kalır demek iddialı oldu)

Son düzenleme:
i7 3770 daha iyi olur. Xeon işlemciler MHz olarak daha düşük işlemciler. Ayrıca masaüstü için üretilmediklerinden oyunlarda i7'nin gerisinde kalabilir. (düzeltme; kalır demek iddialı oldu)

Peki şöyle söyleyeyim o zaman mesela ben şu an PUBG Mobile oynuyorum ve Steam PUBG de oynamaya çalıştım (çok kasıyor) ve Mobile'de ise %70 %80'lere çıkıyor işlemci kullanımı o böyle %40 %50 civarlarına düşer mi çatışma ortasında 85 derece sıcaklık gördüm.

Peki şöyle söyleyeyim o zaman mesela ben şu an PUBG Mobile oynuyorum ve Steam PUBG de oynamaya çalıştım (çok kasıyor) ve Mobile'de ise %70 %80'lere çıkıyor işlemci kullanımı o böyle %40 %50 civarlarına düşer mi çatışma ortasında 85 derece sıcaklık gördüm.
Mobile'de çok fark görmezsin. Steam PUBG oynanır diye düşünüyorum.

İkisinde de performans artışı olur. İkisi de Online oyun. Hatta Mobile versiyonunda daha fazla fark olur. Çünkü emülatör işlemciyi daha çok zorluyor.

Peki hocam kusuruma bakmayın bir soru daha sormak istiyorum böyle 2000 TL civarlarına 2. el 9. nesil destekleyen anakart ve i5 9 nesil falan taksak nasıl olur RX550 darboğaz yapar mı?

İkisinde de performans artışı olur. İkisi de Online oyun. Hatta Mobile versiyonunda daha fazla fark olur. Çünkü emülatör işlemciyi daha çok zorluyor.

İşlemciler arasındaki tek çekirdek performans farkı çok değil. Bizzat kendi deneyimim sonucu söylüyorum. Grafikler fark etmeksizin 50 FPS dalgalı oynuyordum.
Peki hocam kusuruma bakmayın bir soru daha sormak istiyorum böyle 2000 TL civarlarına 2. el 9. nesil destekleyen anakart ve i5 9 nesil falan taksak nasıl olur RX550 darboğaz yapar mı?
2000 liraya sıfır AM4 anakart alın ikinci elden de bi R5 2600, 3600 yeter.

İşlemciler arasındaki tek çekirdek performans farkı çok değil. Bizzat kendi deneyimim sonucu söylüyorum. Grafikler fark etmeksizin 50 FPS dalgalı oynuyordum.

2000 liraya sıfır AM4 anakart alın ikinci elden de bir R5 2600, 3600 yeter.

Ne önerebilirsiniz anakart bütçeyi biraz daha zorlasam 2500'lik bir anakart ve güzel bir işlemci alabiliriz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı