i5 3470 için işletim sistemi önerisi

demirhan231

Femtopat
Daha fazla  
Selam ben yeni bir bilgisayar aldım fakat işlemci düşük i5 3470. bu işlemciye hafif glecek oyunlar ve uygulamaların çoğunun destekli olduğu işletim sistemi önerisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam fx6100 ile w10 kullanıyorum (winutil ile gereksiz şeyleri sildim) üstelik sizinki tek çekirdekte daha iyi

Ama linux istersen başkangıç için linux mint, zorin os lite iyi

Son düzenleme:
Selam ben yeni bir bilgisayar aldım fakat işlemci düşük i5 3470. bu işlemciye hafif glecek oyunlar ve uygulamaların çoğunun destekli olduğu işletim sistemi önerisi olan var mı?
Windows 10 LTSC bakabilirsiniz, Win 10'nun çok daha hafif hali. SSD ve 8GB varsa düz Win 10'da gayet akıcı çalışır ama LTSC versiyonun güncelleme ömrü daha uzun.

Hocam fx6100 ile w10 kullanıyorum (winutil ile gereksiz şeyleri sildim) üstelik sizinki tek çekirdekte daha iyi

Ama linux istersen başkangıç için linux mint, zorin os lite iyi
tamamdır.

Windows 10 LTSC bakabilirsiniz, Windows 10'nun çok daha hafif hali. SSD ve 8 GB varsa düz Windows 10'da gayet akıcı çalışır ama LTSC versiyonun güncelleme ömrü daha uzun.

Şimdi 8 GB RAM'im var fakat SSD yok.

tamamdır.

Şimdi 8 GB RAM'im var fakat SSD yok.
SSD yoksa Win 10 çok sıkıntı olduğunu beliritiyim. Win 10 için SSD şart sayılır ama LTSC sürümü için HDD'nin iş yaptığını iddia edenler var. Genede şahsen halada SSD öneririm.
HDD ile Linux dağıtımları iyi iş yapar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı