Çözüldü i5 3470 overlock sonrası PC açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

celikensar816

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16
SSD veya HDD modeli
Acer SSD
Ekran kartı
RX 580
Anakart
P8h61 m le
İşlemci
i5 3470
i5 3470 H61pl anakartta islemci MHz yerinden 107.0 seçiyorum ve temel hız 3400 maximumum. Hız 3840 oluyor PC açılıyor, oyunları vb açıyor giriyorum. Fakat PC kapattıktan bir zaman sonra bilgisayar açılmıyor ve overlocking failed hatası veriyor BIOS'a atıyor. Sebebi nedir nasıl düzeltebilirim? Bu hata sadece PC baştan açmak istediğimde oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hayır hocam. Sizin sistemde OC desteği yok. Ayarlarla oynamayın. Turboboost ile zaten kendisi ayarlar.
Normalde ne anakartta, ne de işlemcide OC desteği gözükmüyor. BIOS resetleyip deneyin. Fişten çekin ve BIOS pilini söküp 10 dakika sonra takıp deneyin.

Normalde ne anakartta, ne de işlemcide OC desteği gözükmüyor. BIOS resetleyip deneyin. Fişten çekin ve BIOS pilini söküp 10 dakika sonra takıp deneyin.

Zaten BIOS'a giriyor ve overlock failed diyor default ayarlar yapınca düzeliyor. Benim sorunum overcloklu şekilde bilgisayar açılıp oyun vb açtıktan sonra kapatıp bir süre sonra Power tuşundan açınca niye açılmıyor nasıl çözebilirim? Voltaj artırmam falan mi lazim?

Hayır hocam. Sizin sistemde OC desteği yok. Ayarlarla oynamayın. Turboboost ile zaten kendisi ayarlar.

Çözüm
Hayır hocam. Z serisi bir anakart lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…