i5 3470 R7 240 sisteme yükseltme önerisi

Hocam aslında benim değiştirmek istediklerim ekran kartı+anakart+işlemci olacaktı ekran kartı önerinizi beğendim ama işlemci düşük kalacak gibi anakartla beraber değiştirirsem ne tür işlemci ve anakart önerirsiniz.
AM4 soketi öneririm. Yukarıda arkadaş söylemiş zaten. 1151 sokete geçmeniz iyi olmaz , çümkü işlemcileri AM4 kadar güçlü değil ve hem anakart hem de işlemci fiyatları çok daha yüksek. B450 , A320 , A520 gibi anakartları 1500 - 1700 civarına alırsınız. İşlemci olarak da Ryzen 7 2700 , Ryzen 5 3600 , 3500 vs. oda 1700 2200 civarına alabilirsiniz bence.

i7-3770 = 1200-1300 TL
GTX 1650 Super = 3000 TL
Bir de 500W güç kaynağı gerekir, o da max 1000 TL.

Bu işlemciye 1660 Super fazla olur, darboğaz yapar. Bence 1650 Super daha uygun olur, yine siz bilirsiniz tabii. Ya da düz 1660 bakılabilir, yine biraz darboğaz yapacaktır.

Bu parçaları alarak anakart değişimi yapmadan da güncel oyunları oynayabilirsiniz. Sanırım minimum harcama bu.

Daha da az harcama için tavsiye olarak, düz GTX 1650 alıp başka hiçbir parçayı değiştirmeden de idare edebilirsiniz. Elinizdeki işlemci ile GTX 1650 hafif darboğaz yapacaktır ama idare edilir. GTX 1650'yi de 2700-2800'e falan bulursunuz max. Kusursuz 60 FPS olsun isterseniz bu seçenek sizi üzer, RDR'de ormanda 60 FPS alırsınız mesela ama şehirde 30-40'lara düşer işlemci kaynaklı olarak. Yine de kullanıma engel değil benim gözümde.

Son düzenleme:
Bu elemandan öneri istenmez haberin olsun, genel textlerine bakılırsa pc konusunda pek bir bilgisi yok sağdan soldan ezbere bilgilerle yorum yapıyor başın ağrıyabilir.
Sizi görelim reis , anlamıyor olabilirim. Ama bütçesini düşük olarak baz alıp işlemci ve anakart güncellemeyecek diye hesap etmiştim. Yine de siz bilirsiniz.

Bu elemandan öneri istenmez haberin olsun, genel textlerine bakılırsa pc konusunda pek bir bilgisi yok sağdan soldan ezbere bilgilerle yorum yapıyor başın ağrıyabilir.
Önerilerinizi görelim , laf atıp yok olmakla olmuyor bu işler. Yaptığım önerilerden daha iyisini bekliyorum.

i7-3770 = 1200-1300 TL.
GTX 1650 Super = 3000 TL.
Bir de 500W güç kaynağı gerekir, o da Max 1000 TL.

Bu işlemciye 1660 Super fazla olur, darboğaz yapar. Bence 1650 Super daha uygun olur, yine siz bilirsiniz tabii. Ya da düz 1660 bakılabilir, yine biraz darboğaz yapacaktır.

Bu parçaları alarak anakart değişimi yapmadan da güncel oyunları oynayabilirsiniz. Sanırım minimum harcama bu.

Daha da az harcama için tavsiye olarak, düz GTX 1650 alıp başka hiçbir parçayı değiştirmeden de idare edebilirsiniz. Elinizdeki işlemci ile GTX 1650 hafif darboğaz yapacaktır ama idare edilir. GTX 1650'yi de 2700-2800'e falan bulursunuz Max.

i7-3770
GTX 1650 Super.
500W güç kaynağı.
Yani bunlar bana RDR orta ayarlarda oynatabilecekse hemen alayım herhalde işlemci ile ekran kartıda uyum konusunda çok sorun yapmaz. Bir de de dediğin fiyatlar uyuşmuyor hepsi 2 katı.

Son düzenleme:
i7-3770
GTX 1650 Super.
500W güç kaynağı.
Yani bunlar bana RDR orta ayarlarda oynatabilecekse hemen alayım herhalde işlemci ile ekran kartıda uyum konusunda çok sorun yapmaz. Bir de de dediğin fiyatlar uyuşmuyor hepsi 2 katı.
Fiyatları 2. el yazdım, bu sisteme sıfır yükleme yapmak mantıklı değil. Sıfırları çok pahalı bu ekran kartlarının. Sıfır alayım diyorsanız elinizdeki her şeyi satıp yeni anakart alıp ona parça alın.

Bahsettiğim parçaları alırsanız medium-high ayarlarda RDR2 oynayabilirsiniz.

Beğenmedim atıp duran , birşey bilmediğimi ima eden arkadaşlardan da açıklama görsek güzel olur. Bu konuya birşey yazmadan beğenmedim atınca havalı ya da birşey bilen olmuyorsunuz. Söyleyin görelim marifetlerinizi.

Fiyatları 2. el yazdım, bu sisteme sıfır yükleme yapmak mantıklı değil. Sıfırları çok pahalı bu ekran kartlarının. Sıfır alayım diyorsanız elinizdeki her şeyi satıp yeni anakart alıp ona parça alın.

Bahsettiğim parçaları alırsanız medium-high ayarlarda RDR2 oynayabilirsiniz.

Tamam teşekkürler hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı