i5-3470 - R7 370 sistemde Valorant akıcı değil

Kapatın demedim sadece oyun açıkken Görev Yöneticisi'nden CPU sekmesine tıklayıp fotoğraf atın eğer dediğim durum varsa çözümünü söyleyeceğim.
Cpu kullanımı az ama güç kullanımı yüksek diyor ilk defa böyle birşey görüyorum

Dosya Ekleri

• cpu.jpg
    cpu.jpg
    137,6 KB · Görüntüleme: 39
Xbox'ın ekran kaydı alma uygulaması açık o işlemcinizi kullanıyor bu yüzden drop ya da FPS düşüklüğü yaşıyorsunuz onu kapatınca sorununuz çözülür.

Xbox'ın ekran kaydı alma uygulaması açık o işlemcinizi kullanıyor bu yüzden drop ya da FPS düşüklüğü yaşıyorsunuz onu kapatınca sorununuz çözülür.
Aynen dediğin gibi XboX hizmetlerini kapattım biraz daha düzeldi ama birşey daha var hadi onu da bulalım :)

Benimkide normalde akıcı doku kalitesini artırınca oyunda fps düşmemesine rağmen yırtılma oluyor yavaşlıyor oyun.
Ben hemen her yolu denedim. Geriye sistemi yükseltmek kaldı 16 GB RAM deneyecem o da olmadı DDR4 sistem toplayacam ,yapacak birşey yok.

Yani oyunu dediğim gibi en yüksek çözünürlükte oynayın ekran kartınıza binsin yük bir de ayarlarda eşyönsüz filtrelemeyi 8X alıp oynamayı deneyin bende 1030 varken öyle yaptığımda epey bir düzelmişti bunun yanına FPS'yi sabitleyip NVIDIA Reflex'i de açık+takviye yaparsanız belki düzelebilir.

Yani oyunu dediğim gibi en yüksek çözünürlükte oynayın ekran kartınıza binsin yük bir de ayarlarda eşyönsüz filtrelemeyi 8X alıp oynamayı deneyin bende 1030 varken öyle yaptığımda epey bir düzelmişti bunun yanına FPS'yi sabitleyip NVIDIA Reflex'i de açık+takviye yaparsanız belki düzelebilir.
Dediklerin şu ana kadar çok fark yarattı kardeşim eline sağlık ama hala birşeyler var ya ne yapsam PC'yi pencereden mi atsam şuraya bak ne işlemci ne ekran kartı çalışıyor ama yine de saçma sapan bir ağırlık var.

Dosya Ekleri

• oyun içi.jpg
    oyun içi.jpg
    31,8 KB · Görüntüleme: 47
Bu ayarlarla bir FPS kısıtlamayı kapat öyle dene olmuyorsa bildiğin bütün ayarlar orta/yükseğe çek çünkü oyun ne ekran kartı ne de işlemcini kullanmıyor ya da monitörün 75 Hz demiştin FPS'yi 75'e kısıtla öyle dene artık başka çözümüm kalmadı bende Valorant'ta çok sıkıntı çektim en son işlemci değiştirdiğimden beri sıkıntı çıkmıyor.

Bu ayarlarla bir FPS kısıtlamayı kapat öyle dene olmuyorsa bildiğin bütün ayarlar orta/yükseğe çek çünkü oyun ne ekran kartı ne de işlemcini kullanmıyor ya da monitörün 75 Hz demiştin FPS'yi 75'e kısıtla öyle dene artık başka çözümüm kalmadı bende Valorant'ta çok sıkıntı çektim en son işlemci değiştirdiğimden beri sıkıntı çıkmıyor.
Teşekkürler dostum eskiye nazaran daha iyi oldu. 👍

En son olarak işlemcinin sıcaklığına dikkat ederek BIOS'tan işlemcini Boost'ta çalıştırabilirsin voltajla falan oynamana gerek yok sadece BIOS'taki değeri 32'den 36'ya çek tabii sıcaklıklara dikkat et kışın çok sıcak olmaz ama 80-90 derecelere çıkarsa düşür geri.

Reis DDR4'e gerek yok DDR 3 8 RAM'la yağ gibi Valorant oynuyorum en son olmadı format at en kökten çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı