i5 3470 RX 470 darboğaz yapar mı?

Gayet güzel oyun oynarsın dostum kafanda soru işareti kalmasın. OSD ile kafayı bozmaya başladı millet iyice. Sürücülerini yükle, gerekli olan soğutmayı sağla, yükle oyununu keyfine bak. İnan bak o ekran kartın i7 7700K'ya tak bir de i9 10900K'ya tak yine arada FPS farkı olacak. Ne yani şimdi i7 7700K RX470'i besleyemiyor mu? Sen bir parça alırken her zaman en iyisini, olabildiğince güncelini almaya bak. Gerisini salla.
O işlemci sana 60FPS'i rahat gösterir. Gerisi de önemli değil zaten.
Zaten elindeki monitör 60Hz istersen 1.000.000 FPS al göreceğin FPS 60'ı geçmeyecek.

Her oyunda 60 FPS oynatır mı?

Bütçe ne kadar?

900E sıfır RX 560 bulmuştum uygun geldi bana o fiyatlara internetten bulabilirsem güzel olur.
Bu arada 900E 1000E RX 470 bulunuyor ama miningli internette. Mining olması performans kaybı yaşatır mı? 400W Aerocool PSU'ya uyar mı RX 470? Bir de kasayı televizyona bağlayıp hikayeli oyunları 1080P televizyonda oynamak istiyorum. Darboğaz sorunları kalkar o zaman ortadan galiba.

@Fingoıfin hocam, öyle bir yorum yapmışsın ki, sanki burada yazanlar hiçbir şey bilmiyor. Düşük çözünürlükte bu işlemciye darboğaz yapar. Nasıl bir tabir geri kalanı salla. Biraz saygılı ol. Alınmaz diyen yok zaten. Alınır. Kalmışsın k serisi üst nesil işlemcileri örnek veriyorsun.

Bir tek şu Assassin's Creed Odyssey ve o seriden yeni gelecek oyunlarda işlemci sıkıntıya düşürebilir. Benim işlemci i5 7600 bunla bile sorun yaşarım ben indirsem. Gerek de yok zaten, ilgimi çekmedi. Ha onun dışında şu an online olan oyunların büyük bir kısmını çatır çatır oynarsın. Arkadaşın dediği gibi BFV 64 kişilik haritada yine oynarsın da biraz kasar. 32 kişilik maçlarda oynarsın sen de oldu bitti.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Fingoıfin hocam, öyle bir yorum yapmışsın ki, sanki burada yazanlar hiçbir şey bilmiyor. Düşük çözünürlükte bu işlemciye darboğaz yapar. Nasıl bir tabir geri kalanı salla. Biraz saygılı ol. Alınmaz diyen yok zaten. Alınır. Kalmışsın k serisi üst nesil işlemcileri örnek veriyorsun.
Geri kalanını salla derken birey olarak söylemedim, bu düşünceleri, yok kasar mı, yok oynayabilir miyim gibi düşünceleri salla demek istedim. Saygıyı senden öğrenecek değilim.
İşlemcinin vereceği FPS bellidir. 720p'de kaç FPS veriyorsa 1080p'de de o FPS'i verir. Sadece 1080p' de ekran kartına daha fazla yük biner bu kadar.
Yani 1080p' de 80 FPS oynuyordu 720p'ye düşürdü FPS 60'a düştü diye bir şey olmaz. Yine 80 FPS oynar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı