Çözüldü i5 3470 RX 470 sistemde RDR 2 FPS düşüşü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

524553

Hectopat
RAM
10
Ekran kartı
RX 470
İşlemci
İ5 3470
Arkadaşlar biraz saçma gelebilir ama normal oynarken medium-Low arası 50-60 FPS oynuyorum ama at sırtında gezerken saniyelik droplar giriyor. FPS düşmüyor ama oyun kasıyor GPU sıcaklığı 77derece falan sizce neden olabilir?

Çözüm
Sorunu çözdüm galiba. Şu anlık yeni bir işlmeci alamayacağım için araştırdım. Belgelerdeki System dosyasından "<asynccomputeenabled Value="false" />" yazısını true olarak yaptım o anlık drop sorunu ortadan kalktı ama FPS'i 10 15 düşürüyor bu ayar neye etki ediyor bilginiz var mı?
Ekran kartıyla çok güzel alakası var. Yeterli değil. Gerçekleri söylemek lazım gelir bazen.

Ekran kartıyla çok güzel alakası var. Yeterli değil. Gerçekleri söylemek lazım gelir bazen.
Ben 1050 Ti'yla nasıl oynuyorum o zaman?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Oynuyorsunuz ama ayarları düşürerek 30-40 FPS oynayabiliyorsunuz. Ekran kartının yetmediğini inkar edemezsiniz.

Oynuyorsunuz ama ayarları düşürerek 30-40 FPS oynayabiliyorsunuz. Ekran kartının yetmediğini inkar edemezsiniz.
İyi de güzel kardeşim adam düşük FPS'den şikayet etmemiş ki buradaki sorun drop.
Arkadaşlar biraz saçma gelebilir ama normal oynarken medium-Low arası 50-60 FPS oynuyorum ama at sırtında gezerken saniyelik droplar giriyor. FPS düşmüyor ama oyun kasıyor.

RAM'iniz 10 GB ise yüksek ihtimal 8+2'dir ya da anakartiniz 4 slotlu ise 4+4+2 vs. eğer 8+2 ise 8 GB olan RAM 2 GB olan Ram'inizin MHz degerine sabitleniyor olabilir. Ya da işlemciniz yetmiyordur sorun ekran karti olsaydı oyun çok kasardı. İşlemciniz yetmiyorsa oyun takilir RAM'dan kaynakli bir sorun oluyorsa oyun yine takılır ben RAM kitinden sebep olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda o işlemci RDR2 için zayıf.

Bende diyorum ki dropların sebebi ekran kartının yetmemesi. RAM'de yetmiyor, CPU'da yetmiyor orası ayrı.
Yanlış diyorsun İşlemciyle RAM değişirse drop ortadan kalkar. Düşük FPS ayar düşürünce geçebilir. Fakat drop öyle ayar yaparak ortadan kalkabilecek şey değil. En kötü sanal çözünürlük açarsın veya grafik ayarlarını yükseltirsin ki ekran kartına olan yükü arttırırsın ama o da bir yere kadar.
Arkadaş güncel platformda Celeron, Athlon gibi işlemci haricinde en azından giriş seviye (R3 3***, R5 3***) bir işlemci alarak sorununu çözebilir.

Ekran kartı yetmezse FPS düşer. İşlemci yetmezse ani kamera değişimlerinde vs. drop girer. FPS 50-60 gözükür ama oyun oynanmaz haldedir. RAM yetmezse takılmalar olur can sıkıcıdır. Keza HDD'e kuruluysa mekan yüklenmelerinde sorun oluşur. Drop'lara katkı sağlayabilir.

Sorun %99 işlemci kaynaklı bir i5 3470 günümüz oyunlar için ortalama altı bir işlemci 4 çekirdek var haliyle sanallaştırma cekirdekleri de yok bu yüzden drop oluyor yükleme yapamıyor bende R5 5600 var %40 kullanımları görüyor RDR2 ağır bir oyun.

O işlemci ve ekran kartı artık gölgede kalmış eskilerden başka bir şey değil. Sana tavsiyem 16 GB RAM'li, i5 6500K'lı, GTX 1660'lı sistem alın çünkü bunlar RDR 2 high ayar 60 FPS verir.

Selam
1.) Sistem dizinini disk temizleme ile tazele

2.) Disk birleştirme aracını kullan

3.) İşletim sistemin hangisi olur ise olsun en son yüklenen sistem güncellemesini sil ve sistemi yeniden başlat

4.) Oyun içi çözürnürlük değişiminde ayarladıgın değerin kaz HZ aldığını gör

Örneğin 1080 60 hz. İse bir sonraki değere yükseltince 30 hz'de düşebilmektedir

Tüm bunların bir ihtimal çözüm olacağını düşünmekteyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…