i5-3470 sistem kilitleniyor ve ekran düz renk oluyor

RAM
Hİ-LEVEL 12GB 1333Mhz Ram 8+4
SSD veya HDD modeli
256GB SSD 1TB HDD
Ekran kartı
AMD Radeon RX 560 Series 4GB
Anakart
ECS H61H2-M17(V1.0) Anakart
İşlemci
Intel Core i5-3470 CPU @3.20GHz (4 CPUs)
MASAÜSTÜ BİLGİSAYAR

Merhaba, her başım sıkıştığında bu portala geliyorum ve her seferinde yardım eden arkadaşlar sağ olsunlar sorunumu bir şekilde çözüyorlar. Ben sürekli mavi ekran hatası alıyorum ama tam olarak mavi ekran denemez (ekrandaki renkler piksel ağırlıklı hangi renge daha yatkınsa o tek renge bürünüyor) bilgisayar kilitleniyor ne ekranda bir yazı ne bir ses tamamen off duruma geçiyor. Bu durum senelerdir başıma geliyor az çok bilgisayardan anlarım ama ben bu işi anlayamadım arkadaş. Öncelerde çok can sıkmıyordu ama şu son zamanlarda olur olmadık yerlerde oyunum kilitleniyor. Mavi ekran desem mavi ekran değil ekrana hata gelmiyor çünkü ekran yok düz bir renk oluyor bahsettiğim üzere. Olur olmadıktan kastım Google, Opera, RDR2, LoL, CS, hatta bazen masaüstündeyken bile saçma sapan bir şekilde bu durum yaşanıyor. Tam olarak bir mavi ekran hatası olmadığından minidump dosyası da oluşturulmamış o sebeple paylaşamıyorum. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler. İyi sosyaller dilerim.

dxdiag0.png

dxdiag1.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl yapabileceğimden de bahsedebilir misiniz ?

Gönderdiğiniz linkte maalesef buraya güncel sürümü yüklenmemiş. Ben kendi sitesinden 1.37.2.0 güncel sürümünü indirdim. 10 dakika boyunca 1024x640 / 4XMSAA ayarlarında ekran kartımı teste tabii tuttum. Maksimum 78 dereceye kadar çıktı sonuçları aşağıda paylaştım. Ekran çözünürlüğüm 1440x900 kendi ekran çözünürlüğümde de 10 dakika test etmeli miyim? Yanıtınız için teşekkür ederim bu arada.

furmarktest.png

testsonuc.png

Edit: Bir arkadaşın yine aynı sorunu yaşadığını ve ekran kartının fanlarına biraz yük bindirerek sorunu çözdüğünü gördüm. Buradaki öneriler işe yaramazsa son çözüm onu uygulayacağım.

Sanırım kimse sorunuma çözüm bulamayacak diye düşünüp deneme yanılma yöntemiyle bazı ayarlar ve tabiri caizse trickler deniyorum. Bir önceki yorumumda son çözüm olarak bahsettiğim şeyi uyguladım fakat hiçbir işe yaramadı. Tek olan şey ekran kartımın derecesinin düşmesi ve daha fazla güç tüketmesiydi haliyle. Denediğim adımları ileride benimle aynı sorunları yaşayabilecek arkadaşlar için burada tek tek paylaşacağım. Her adımdan sonra bu durumun yaşanıp yaşanmadığını test ettim. Eğer sonrasında bir adım daha yazıyorsa bu demek oluyor ki o adım işe yaramamıştır. Umarım yardımı dokunur. Pek yardımcı olamasa da olmaya çalışan arkadaşa da tekrardan teşekkürler.
  • Temiz bir Windows 10 kurulumu yaptım.
  • Kasayı maksimum titizlikle temizledim.
  • Windows güncelleştirmelerini ve son sürüm sürücüleri kurdum.
  • Windows performans ayarlarından sistemi yoran küçük detayları kapattım.(Aero Peek vs.)
  • Ayarlar>Oyun Modu>Grafik Ayarları kısmından oyunu eklemeyi denedim.
  • Tam virüs taraması yaptım.
  • Steam'den oyunun dosyalarını doğrulamayı denedim.
  • Furmark uygulamasıyla GPU Testi yaptım ekran kartım herhangi bir hata vermedi.
  • AMD Software Adrenalin Edition programından fan hızını %10 arttırdım.
  • AMD Software Adrenalin Edition'da Oyun>Ekran Kartları>Tüm Grafikler ve Profiller kısmından neredeyse tüm seçenekleri açmayı ve kapatmayı denedim. Buradaki seçenekler aşağıda da göreceğiniz üzere ekrana bazı soft dokunuşlar yapıyor ve güya performans açısından ekran kartını rahatlatıyor.
  • En son tüm seçenekleri kapattım ve denedim.
amdradeonekran.png amdradeonekran1.png

Sorunum devam ediyor pes ettim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı