i5 3470 Sistem nasıl?

dunkirk

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Elimde eski bir ofis bilgisayarı vardı. Özellikleri şöyleydi:

İşlemci: i3 3210 2 çekirdek.
Ekran kartı: GeForce 9500GT 1GB.
Depolama: 500GB HDD.
RAM: 2+2 GB (4 GB) DDR3 1600MHz.

Bu bilgisayarı 2600TL bütçe ile şuna çevirdim.

İşlemci: i5 3470 4 çekirdek (i7 3770 ile aralarında pek performans farkı olmamasına rağmen i7'nin yarı fiyatınaydı.)
Ekran kartı: MSI Aero ITX 1050 Ti 4 GB (güç girişi istemiyor ve işlemci ile hemen hemen uyumlu çalışıyor.)
Depolama: 240GB SSD + 500GB HDD.
RAM: 2+8 GB (10GB) DDR3 1600MHz.

Sizce nasıl? Bütçeye göre iyi mi yoksa kötü mü bir yükseltme olmuş? (ekran kartı ve işlemci 2.el)

Sizce başka bir şey eklemeli miyim? Teşekkürler.

Elimde eski bir ofis bilgisayarı vardı. Özellikleri şöyleydi:

İşlemci: i3 3210 2 çekirdek.
Ekran kartı: GeForce 9500GT 1GB.
Depolama: 500GB HDD.
RAM: 2+2 GB (4 GB) DDR3 1600MHz.

Bu bilgisayarı 2600TL bütçe ile şuna çevirdim.

İşlemci: i5 3470 4 çekirdek (i7 3770 ile aralarında pek performans farkı olmamasına rağmen i7'nin yarı fiyatınaydı.)
Ekran kartı: MSI Aero ITX 1050 Ti 4 GB (güç girişi istemiyor ve işlemci ile hemen hemen uyumlu çalışıyor.)
Depolama: 240GB SSD + 500GB HDD.
RAM: 2+8 GB (10GB) DDR3 1600MHz.

Sizce nasıl? Bütçeye göre iyi mi yoksa kötü mü bir yükseltme olmuş? (ekran kartı ve işlemci 2.el)

Sizce başka bir şey eklemeli miyim? Teşekkürler.

İyi sayılabilir Ultra grafik takıntısı yoksa Windows 10 desteği bitince Linux'la bir süre götürebilir.

İyi sayılabilir Ultra grafik takıntısı yoksa Windows 10 desteği bitince Linux'la bir süre götürebilir.

Windows 10 desteği bitince Windows 11 yüklesek olmaz mı makineye, TPM i kaldırarak yüklenebiliyordu diye hatırlıyorum Rufus ile.

Yani yapılabilecek her şey yapılmış bundan sonra nesil yükseltmeye bakın. Ben yerinizde olsam kesinlikle yatırımı nesil yükseltmeye yapardım.

LGA 1155 zaten 3.nesili destekliyor maksimum. Bundan sonra yapılacak şey anakart değişikliği olacaktır. Anakartla beraber zaten tüm sistem revizyona girecek bir nevi, DDR4 geçilecek, işlemci değişecek vs. O da bayağı masraflı olur. Böyle bir kaç yıl gider en azından.

Gayet iyi olmuş ama bundan sonra 1155 sokete yatırım yapmayın. Gelecekteki hedefiniz en azından 2. elden AM4 tabanlı bir sistem olsun.

Bu arada Windows 10 desteği bitince bypass ile Windows 11'e geçebilir ya da IoT LTSC 2024 sürümünü kurabilirsiniz. Bu sürüm Windows 11 tabanlı. Ben i7 3770 olan bilgisayarda IoT LTSC 2024 kullanıyorum, memnunum.

Ben onun gibi işlemcili anakart almıştım. LGA 1155. aldım biraz yavaş ama bazı işlerimi görüyor.

Windows 10 desteği bitince Windows 11 yüklesek olmaz mı makineye, TPM'i kaldırarak yüklenebiliyordu diye hatırlıyorum Rufus ile.

LGA 1155 zaten 3.nesili destekliyor maksimum. Bundan sonra yapılacak şey anakart değişikliği olacaktır. Anakartla beraber zaten tüm sistem revizyona girecek bir nevi, DDR4 geçilecek, işlemci değişecek vs. o da bayağı masraflı olur. Böyle birkaç yıl gider en azından.

Bu sistem daha iyidir ama I4210u ve 8 GB RAM'li sistemle W11 deneyince makine kan ağlamıştı hocam.

Gayet iyi olmuş ama bundan sonra 1155 sokete yatırım yapmayın. Gelecekteki hedefiniz en azından 2. elden AM4 tabanlı bir sistem olsun.

Bu arada Windows 10 desteği bitince bypass ile Windows 11'e geçebilir ya da IoT LTSC 2024 sürümünü kurabilirsiniz. Bu sürüm Windows 11 tabanlı. Ben i7 3770 olan bilgisayarda IoT LTSC 2024 kullanıyorum, memnunum.

Bende öyle düşünüyorum, teşekkürler.

Ben onun gibi işlemcili anakart almıştım. LGA 1155. aldım biraz yavaş ama bazı işlerimi görüyor.

i3 3210 gerçekten çok berbat bir işlemciymiş, i5 3470 i takınca gözle görülür farkla hızlandı PC

Bu sistem daha iyidir ama I4210u ve 8 GB RAM'li sistemle W11 deneyince makine kan ağlamıştı hocam.

W11 in hafif sürümleri vs. gibi şeyler varsa onları yüklerim herhalde, Windows 10 da vardı LTSC diye geçiyordu sanırım pek bilmiyorum.

Bende öyle düşünüyorum, teşekkürler.

i3 3210 gerçekten çok berbat bir işlemciymiş, i5 3470'i takınca gözle görülür farkla hızlandı PC.

W11'in hafif sürümleri vs. gibi şeyler varsa onları yüklerim herhalde, Windows 10 da vardı LTSC diye geçiyordu sanırım pek bilmiyorum.

LTSC Windows 10 da deneyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı