i5 3470 sistemi 2500-3000 TL bütçe ile yükseltme

murat savaşkol

Hectopat
Yer
uşak
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
i5 3470 kulanıyorum ekran kartım GTX 770, ekran kartımdan çok memnunum.
İşlemci ve RAM'i yenilemek istiyorum.
DDR3'lü bir sistem toplarsam RAM önermenize gerek yok.
DDR4'lüde RAM'lı toplayacağım. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Doğrudan parça almak yerine eldekileri çıkartarak işe başlamanızı öneririm.
İşlemci, anakart, RAM üçlüsünü elden çıkarıp bütçeyi yükseltebilirsiniz. Bu sayede güncel bir mimariye geçiş yapılabilir.

Elindekileride çıkart ve bunu al para artarsa 2600X'e çevir.
Ekran Alıntısı.PNG

i5 3470 kulanıyorum ekran kartım GTX 770, ekran kartımdan çok memnunum.
İşlemci ve RAM'i yenilemek istiyorum.
DDR3'lü bir sistem toplarsam RAM önermenize gerek yok.
DDR4'lüde RAM'lı toplayacağım. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ddr4 PC parçası almak için biraz zengin olmak lazım ben de biraz bakındım ama güzel parçalar 800 TL ( Ram )
Anakartlar 400 TL
Ona uygun bir islemci 1000 TL
Sağlam bir PSU da 350-400 TL gibi fiyatlara satılıyor. Ddr3 devam et acele etme bence. Dolar almış başını gitmiş piyasa bitmiş. 30 Liralık mal 120 lira olmuş sadece dolar değil insanlar çıkar peşinde. Ddr3 ram lerin toplamda 8 gb ise , ekran kartın zaten iyi , ana kartı değiştirmenin pek bir anlamı yok.işlemcinin de fena olduğunu düşünmüyorum ama işlemci olarak da

PassMark Software - CPU Benchmarks - CPU Performance by Socket Type
Kendi işleminden biraz daha üst benchmark değerinde işlemcileri aliexpress ve ya 2. El vasıtası ile alabilirsin. Bence sistemin güncel oyunlar icin yeterli illa değiştireceğim diyorsan tamamen satın Ddr4 e geçiş yapmanı tavsiye ederim.
Ama vereceğin paraya kesinlikle değmeyecek bir hareket olacaktır. Tabi zevkler tartışılmaz.

Ddr4 PC parçası almak için biraz zengin olmak lazım ben de biraz bakındım ama güzel parçalar 800 TL ( Ram )
Anakartlar 400 TL
Ona uygun bir islemci 1000 TL
Sağlam bir PSU da 350-400 TL gibi fiyatlara satılıyor. Ddr3 devam et acele etme bence. Dolar almış başını gitmiş piyasa bitmiş. 30 Liralık mal 120 lira olmuş sadece dolar değil insanlar çıkar peşinde. Ddr3 ram lerin toplamda 8 gb ise , ekran kartın zaten iyi , ana kartı değiştirmenin pek bir anlamı yok.işlemcinin de fena olduğunu düşünmüyorum ama işlemci olarak da

PassMark Software - CPU Benchmarks - CPU Performance by Socket Type
Kendi işleminden biraz daha üst benchmark değerinde işlemcileri aliexpress ve ya 2. El vasıtası ile alabilirsin. Bence sistemin güncel oyunlar icin yeterli illa değiştireceğim diyorsan tamamen satın Ddr4 e geçiş yapmanı tavsiye ederim.
Ama vereceğin paraya kesinlikle değmeyecek bir hareket olacaktır. Tabi zevkler tartışılmaz.
Hocam adam kendi şeyini çıkartırsa benim önerdiğimi alabilir muhtemelen para artar Ryzen 5 2600'ü, 2600X yapar keyfine bakar.

Hocam adam kendi şeyini çıkartırsa benim önerdiğimi alabilir muhtemelen para artar Ryzen 5 2600'ü, 2600X yapar keyfine bakar.
İşte elinde parça olmasi ve değersiz olmaması onun için bir avantaj artık seçimini kendisi yapacak. Ben en Ucuz yollusunu önerdim. Kendisi ne düşünür bilemem. Ama su an kullandığı sistem de kötü bir sistem degil. Cebinden 100 lira cikacaksa bile ben bu sistemi değiştirmezdim. Ölene kadar kullan sistemi mantığındayım 😂 yeni teknoloji çıkar çıkmaz dolar da bu haldeyken hemen almak ne bileyim ahmaklık gibi geliyor. Zengin değilim. Fakir zihniyeti sanırım bu kadar 😂

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı