i5 3470 ve GT 1030 sistem açılırken reset atıyor

OFerhat0

Centipat
Ben yeni PC topladım özellikleri:
Anakart; P8z68-V LX.
İşlemci; i5 3470.
RAM; 2x4GB HyperX soğutuculu.
Ekran kartı; GT 1030.
Harddisk; 500GB.
Anakart ile PSU eski kasamda vardı onları taktım kasanın düğmesine bastığımda tüm fanlar dönüyor ekranda ASUS yazısı gözüküyor sonrasında devam ete geliyor enter basıyorum tekrar ASUS simgesi gözüküyor böyle sürekli tekrarlıyor ilk başta PSU yetersiz geldi sandım fakat sonrasında araştırdım biraz format lazım diyen var W7 vardı harddiskte.
Sizce de format attırsam düzelir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bios'a girebiliyor musunuz? Güç kaynağı sorunu değil anakart kaynaklı bir sorun gibi duruyor, bios reset yapıp yeniden deneyin.

Ben yeni PC topladım özellikleri:
Anakart; P8z68-V LX.
İşlemci; i5 3470.
RAM; 2x4GB HyperX soğutuculu.
Ekran kartı; GT 1030.
Harddisk; 500GB.
Anakart ile PSU eski kasamda vardı onları taktım kasanın düğmesine bastığımda tüm fanlar dönüyor ekranda ASUS yazısı gözüküyor sonrasında devam ete geliyor enter basıyorum tekrar ASUS simgesi gözüküyor böyle sürekli tekrarlıyor ilk başta PSU yetersiz geldi sandım fakat sonrasında araştırdım biraz format lazım diyen var W7 vardı harddiskte.
Sizce de format attırsam düzelir mi?
Hocam ilk önce ekran kartını çıkarıp tekrar açmayı dener misiniz? Eğer açılırsa tamamen psu ile alakalı. Eğer açılmazsa biosa girin. Orada automatic restart when sytem failure yazısına benzer bir yazı bulucaksınız. Eğer enable ise onu disable yapıp tekrar deneyin. Ayrıca farklı bir bilgisayar üzerine kurulmuş olan OS ( İşletim Sistemi ) dosyalarını farklı bir anakart modeline geçtiğiniz zaman açamazsınız. Ben size söyle özetleyeyim:

1.Ekran kartını söküp açmayı deneyin. ( Güç ile alakalı mı diye öğrenmek için. )
2.Biostan Automatic System Failure Restart' ı bulup disable yapıp tekrar deneyin.
3.Format atın.

Ekran kartını çıkartıp açmayı denedim yine aynı şey oldu kendine kapatmıyor bilgisayar sürekli o devam et yazısına basiyom Asus yazısı geliyor sürekli böyle devam ediyor bende bilgisayarciya verdim format atması için çünkü harddisk eski bilgisayarımın olduğu için olduğunu düşündüm

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı