i5 3470 ve GT 640 sisteme 2200 TL'ye ugrade

Lanre

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Freelance Translator
Merhabalar,

Son zamanlarda bu tarz konular baya uçmuş olsa da bende bu eğlenceye katılmak ve sizlere bir kaç şey danışmak istedim. Şimdiden yardımı geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Öncelikle elimde 1,5 belkide 2 senelik bir sistemim bulunmakta. Memnun olduğum söylenebilir lakin yaklaşan GDC konferansı (GLNext sunumu ve ileride oluşacak GLNext vs DX-12) ve çıkmasın beklenen yeni teknolojiler (AMD'nin HBM, Nvidia Maxwell mimarisi, bu sene Q2 civarında çıkması beklenen yeni Skylake) bana yeni bir sistem toplama zamanının geldiğini gösterdi.

Bütçem ise 2200TL civarında.

Şuanki sistemim:
  • Windows 8.1 Pro 64-Bit
  • PSU: TT 500W- Micro Atx Kasa
  • GSkill 8GB 2x4 Ripjawsx DDR3 1600 Mhz
  • Intel i5 3470
  • MSI Z77A-G43
  • Zotac GeForce GT 640 2GB
  • WD 1 TB Caviar Blue

Intel i5-2500k serisinden sonra el ile tutulur bi yenilik getirmediği için şuanda anakart ve işlemciye Skylake mimarisi gelene kadar değişiklik yapmayı düşünmüyorum(Eğer yanlışım varsa düzeltin lütfen)

Lakin ekran kartım eski olduğundan ve değişmesi gerektiğinden yeni ekran kartını bakkaldan alınma kasa ve PSU ile yakmak istiyorum ve maalesef bu PSU ve kasa konusunda hiçbir fikrim yok. Umarım burada yardımcı olursunuz.

tgrbCnr.jpg

Ayrıca şöyle birşeyde buldum. Burda tavsiye edilen PSU ları kontrol ettim lakin Türkiye içinde bu parçaları satan siteleri bilmediğim için satın alma konusundan kararsız kaldım.

İkinci sorum ise ekran kartları hakkında. Bildiğiniz gibi yazın çıkması beklenen AMD 300 serisi var. Açıklamalara göre AMD 300 serisinde sadece 2 tane yeni kart buluncakmış ve diğer kartlar 200 serisinin rebranded versiyonu olarak gelicekmiş. İşte burada biraz sıkıntım var. Daha önce AMD kullanmamış olmam ve araştırdığım kadarıyla AMD'nin driverlarının Nvidia kadar kaliteli ve hızlı çıkarmaması kafamda soru işareti bıraktı. Sizce AMD 300 serisini beklemeyelim ya da ortalığı karıştıran Nvidia GTX 970 3.5 GB mı almalıyım?

Son sorum ise bellek hakkında. Yukarıda da belirttiğim gibi elimde GSkill 8GB 2x4 Ripjawsx DDR3 1600 Mhz bulunmakta. Bellek çıkaran markalar hakkında ise gene pek fazla bir bilgim yok. Acaba elimdeki bellek DDR4 tam oturana kadar idare eder mi yoksa Corsair veya Kingston gibi markaların bellekleriyle değiştirmeli miyim?

Tekrardan herkese teşekkür ediyorum. İyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Dediğiniz gibi şu an değiştirmeniz gereken parça ekran kartınız. İşlemci ve raminiz güncel ve yeterli.

Şu an özellikle Nvidia Maxwell gpulu kartlar oldukça düşük güç tüketiyor ve düşük kaliteli 500W güç kaynağında bile kolay kolay sorun çıkarmayacaktır, ama güç kaynağınızın üzerindeki etiketin fotoğrafını çekip paylaşırsanız daha net bilgi verebiliriz.

AMD R9 300 serisinde çok büyük yenilikler gelmeyecek gibi görünüyor ama eğer aceleniz yoksa bu kartlar çıkana kadar beklemenizi tavsiye ederim. Hem bu arada Nvidia, TI gibi ara modeller çıkarabilir hem de fiyatlar daha bir oturur. Yine bu arada, yıllarca ATI / AMD kullanmış biri olarak driver konusuna fazla kafanızı takmayın derim. AMD, daha uzun aralıklarla driver çıkarır ama driverları az ama öz şeklinde genelde sorunsuz olur.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı